Bakan Akar'dan ABD'nin S-400 önerisine dikkat çeken yanıt: Alternatif tekliflere açığız

Bakan Akar'dan ABD'nin S-400 önerisine dikkat çeken yanıt: Alternatif tekliflere açığız

Doha'da düzenlenen etkinlikte Bloomberg'e konuşan Hulusi Akar, ABD'li yetkililerin Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya gönderme önerisine dikkat çeken bir cevap verdi. Bloomberg, Akar'ın S-400 açıklamalarını “Savunma Bakanı Akar, Türkiye’nin S-400’lere alternatiflere açık olduğunu söyledi” başlığıyla paylaştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Katar’ın başkentinde düzenlenen Doha Forum’da Rusya'nın Ukrayna'yı işgali hakkında ve ABD'nin ortaya attığı iddia sonrası gündemden düşmeyen S-400 hava ve füze savunma sistemleriyle ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu.

“NATO ÜYESİ ÜLKELERİ VE SINIRLARINI KORUMAYA HAZIRIZ”

Bloomberg’den Simone Foxman’ın sorularını yanıtlayan Akar, Rusya- Ukrayna krizine başından bu yana karşı olduklarını belirterek müzakereleri yakından takip ettiklerini vurguladı. Akar, “NATO açısından bakarsak, NATO üyesi ülkeleri ve sınırlarını korumaya hazırız” dedi.

Akar, Rusya’dan satın alınan S-400 hava ve füze savunma sistemleriyle ilgili de ABD'li yetkililerin Türkiye'ye 'Ukrayna'ya verin' önerisine ilişkin de konuştu.

Daha önce Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ABD'li yetkililerin Türkiye’ye S-400 hava savunma sistemlerini Ukrayna’ya gönderme konusunu gündeme getirdiği iddiasını yalanlamıştı. Ankara, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu bizim için bir tartışma konusu değil. Bu konu geçmişte masaya yatırıldı ve şimdi Rusya Federasyonu ile işbirliğine devam ediyoruz" demişti.

“TÜRKİYE ALTERNATİFLERE AÇIK”

Akar, “Bildiğiniz gibi bu hikaye 1990’lara dayanıyor. Biz uzun menzilli bir hava savunma sistemi bakıyorduk. S-400’ler Türkiye için bir seçenek değil bir zorunluluk. Fakat şu an Fransa ve İtalya ile diğer savunma sistemleri ile görüşüyoruz. Elbette bir çözüm bulabiliriz ve bu savunma sistemlerini alabiliriz” dedi.

S-400’lerin Türkiye’nin güvenliği için bir zorunluluk olduğunu dile getiren Akar’ın sözlerini Bloomberg, “Savunma Bakanı Akar, Türkiye’nin S-400’lere alternatiflere açık olduğunu söyledi” başlığıyla paylaştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN