UAD kararı sonrası Netanyahu'dan ilk açıklama: İsrail'in uluslararası hukuka bağlılığı sarsılmaz

UAD kararı sonrası Netanyahu'dan ilk açıklama: İsrail'in uluslararası hukuka bağlılığı sarsılmaz

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Uluslararası Adalet Divanı'nın soykırım davasına ilişkin aldığı ihtiyati tedbir kararı hakkında açıklamada bulundu. Ülkesinin "uluslararası hukuka bağlılığının sarsılmaz" olduğunu iddia eden Netanyahu, "Ayrıca, ülkemizi ve halkımızı savunmaya devam etme yönündeki kutsal bağlılığımız da aynı derecede sarsılmazdır.” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Adalet Divanı (UAD), Güney Afrika Cumhuriyeti'nin, İsrail'in Gazze’deki fillerinin Soykırım Sözleşmesi'ni ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davadaki "ihtiyati tedbir" kararı aldı.

Söz konusu karar ilişkin görüntülü açıklama yayımlayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, "İsrail'in uluslararası hukuka bağlılığı sarsılmazdır. Ayrıca, ülkemizi ve halkımızı savunmaya devam etme yönündeki kutsal bağlılığımız da aynı derecede sarsılmazdır.” ifadelerini kullandı.

'İSRAİL’İN DE KENDİNİ SAVUNMA HAKKI DOĞALDIR'

İsrail’e yönelik “soykırım” suçlamasını reddeden Netanyahu, şunları söyledi:

“Her ülke gibi İsrail’in de kendini savunma hakkı doğaldır. Bu temel hakkı reddetme girişimi, Yahudi devletine karşı açık bir ayrımcılıktır ve bu haklı şekilde reddedilmektedir. İsrail’e karşı soykırım suçu atfetmek sadece yanlış değil, şoke edicidir ve tüm iyi insanlar bunu reddetmelidir.”

Netanyahu, ülkesinin “Hamas’a karşı kendini savunmaya ve Filistinli sivillerin zarar görmesini engellemek için elinden geleni yapmaya" devam edeceğini iddia etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN