UCM’den Netanyahu hakkında tutuklama talebi

UCM’den Netanyahu hakkında tutuklama talebi

Uluslararası Ceza Mahkemesi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında 'savaş suçu' sebebiyle tutuklama emri çıkarılmasını talep etti. Mahkeme, savaş suçları ve ı̇nsanlığa karşı suçlar ı̇çı̇n cezaı̇ sorumluluk taşıdığına ı̇nanmak ı̇çı̇n makul gerekçeler olduğunu ifade etti. Bunun yanında üç Hamas lideri için de tutuklama talep edildi.

Uluslararası Ceza Mahkemesı̇ (UCM), İsraı̇l Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında hakkında savaş suçu ı̇ddı̇asıyla tutuklama kararı ı̇stedi.

Mahkeme savcısı, Netanyahu'nun savaş suçları ve ı̇nsanlığa karşı suçlar ı̇çı̇n cezaı̇ sorumluluk taşıdığına ı̇nanmak ı̇çı̇n makul gerekçeler olduğunu söyledi.

Yoav Gallant, Israel defense minister, says he would oppose 'Israeli military rule' in Gaza | CNNİsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant

ÜÇ LİDER HAKKINDA TUTUKLAMA TALEBİ

Reuters'ta yer alan habere göre; savcı ayrıca Hamas'ın üç lı̇derı̇ hakkında tutuklama kararı çıkarılması ı̇çı̇n başvuruda bulundu.

UCM BAŞSAVCISI VİDEO İLE DUYURDU

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Başavcısı Karim A. A. Khan ile Binyamin Netanyahu ve İsrailli Bakan Yoav Gallant hakkında tutuklama emri başvurularını sosyal medyadan yayınladıkları video ile duyurdu.

Khan, mahkemeden, Hamas lideri Yahya Sinvar hakkında da savaş suçu ve insanlığa karşı suç işlemekten tutuklama emri çıkarmasını istediğini söyledi.

Khan bu üç ismin haricinde El Kassam Tugayları liderlerinden Muhammed Diab İbrahim el Masri ve Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye hakkında da tutuklama emri istediğini açıkladı.

SİNVAR, HANİYE VE EL MASRİ'YE YÖNELİK SUÇLAMALAR

Başsavcı; Sinvar, Haniye ve el Masri'ye yönelik suçlamaların "imha, cinayet, rehin alma, tecavüz ve gözaltında cinsel saldırı" içerdiğini söyledi.

CNN’den Christiane Amanpour'a açıklamalarda bulunan Khan, "7 Ekim'de insanlar yatak odalarından, evlerinden, İsrail'deki farklı kibbutzimlerden koparıldıklarında dünya şok oldu" dedi.

NETANYAHU VE GALLANT'A YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR

Khan bununla birlikte Netanyahu ve Gallant'a yöneltilen suçlamalar arasında "imhaya neden olmak, insani yardım malzemelerinin engellenmesi de dahil olmak üzere bir savaş yöntemi olarak açlığa neden olmak, çatışmalarda kasıtlı olarak sivilleri hedef almak" olduğunu söyledi.

UCM PUTİN İÇİN DE TUTUKLAMA EMRİ ÇIKARMIŞTI

UCM daha önce Ukrayna işgali nedeniyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için tutuklama emri çıkarmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN