UCM Başsavcısı ABD'nin baskısını yine ifşa etti: Bu mahkeme Nurnberg’in mirası, elinizden geleni yapın bizi yıldıramazsınız

7 aydır Gazze'de katliam yapan İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında soykırım suçundan yakalama talebinde bulunan Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Khan, ABD'nin tehditlerini bir kez daha ifşa etti. CNN’de Amanpour’a konuşan Başsavcı, "Bir siyasetçi bana çok açık konuştu. 'Bu mahkeme Afrika ve Putin gibi haydutlar için kuruldu' dedi. Hayır, bu mahkeme Nurnberg’in mirasıdır. Elinizden geleni yapın ama bizi tehditlerle yıldıramazsınız" ifadelerini kullandı.

Uluslararası Ceza Mahkemesi Başsavcısı Karim Khan, İsrail Başbakanı Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Galant'ın yanı sıra Hamas'ın Gazze sorumlusu Yahya Sinvar ve siyasi lideri İsmail Haniye için de tutuklama emri çıkarılmasını talep etti.

Savcılık, İsrail yönetimine 'bir savaş yöntemi olarak sivilleri aç bırakmak' ve 'sivillere yönelik kasıtlı saldırılar düzenlemek' suçlamalarını yöneltti.

BAŞSAVCI TEHDİTLERİ BİR KEZ DAHA AÇIKLADI

Daha önce ABD başta olmak üzere batı Beşkentlerinden baskı gördüklerini belirten Başsavcısı Khan, ABD'nin baskılarını ve tehditlerini bir kez daha ifşa etti. CNN’de Amanpour’a konuşan Başsavcı "Bir siyasetçi bana çok açık konuştu. 'Bu mahkeme Afrika ve Putin gibi haydutlar için kuruldu' dedi” ifadesini kullandı.

'BU MAHKEME NURNBERG’İN MİRASI'

Khan açıklamasının devamında ise mahkemenin herkes için olduğunu belirterek, “Hayır, bu mahkeme Nurnberg’in mirasıdır. Elinizden geleni yapın ama bizi tehditlerle yıldıramazsınız" vurgusu yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN