Ukrayna bir gecede Rus 4 İHA'sı düşürdü

Ukrayna bir gecede Rus 4 İHA'sı düşürdü

Ukrayna Hava Kuvvetleri dün Rusya'nın fırlattığı dört Şehid tipi İHA'sını bir gecede düşürdüğünü bildirdi. Rusya'nın son saldırılarda ağırlıklı olarak Harkov Bölgesini hedef aldığı da ifade edildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken, Ukrayna Hava Kuvvetleri dün Rusya'nın fırlattığı dört Şehid tipi İHA'sını bir gecede düşürdüğünü bildirdi.

İHA'ların Ukrayna'nın Sumi, Harkov ve Luhansk Bölgelerine komşu olan Rusya'nın Belgorod Bölgesinden fırlatıldığı belirtilirken, Rusya'nın son saldırılarda ağırlıklı olarak Harkov Bölgesini hedef aldığı da ifade edildi.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre, İHA saldırıları Ukrayna'da günlük olarak meydana gelen bir olaydır ve ülkenin çeşitli bölgelerini etkilemektedir.

Ukrayna Hava Savunması 17 Şubat'ta bir gecede 12 Shahed insansız hava aracını, bir Su-34 uçağını ve bir Kh-59 füzesini düşürmüştü.

Ukraynalı yetkililer, Moskova'nın Ukrayna'nın enerji altyapısına ve diğer sivil alanlara odaklandığını belirterek, kış boyunca Rusya'nın saldırılarını bekliyorlardı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN