Ukrayna karşı atağa geçti, ABD uyardı: Yardımlarımız savunma için

Ukrayna karşı atağa geçti, ABD uyardı: Yardımlarımız savunma için

Ukrayna'nın geçen gün Rusya hava üslerini vurması hakkında açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Price, Ukrayna'ya silah desteğini, sınırlarının ötesinde saldırılar düzenlemesi için değil, kendini savunması için verdiklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, günlük basın toplantısında Ukrayna ordusunun Rusya'nın batısındaki bir hava üssüne saldırı düzenlemesine ilişkin bir soruya, ABD'nin ve dünyanın Ukrayna'ya sadece kendi topraklarını ve egemenliğini koruması ve kendisini Rusya'ya karşı savunması için silah desteği verdiğini belirtti.

abd-disisleri-bakanligi-sozcusu-ned-price.jpeg
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price

"SİLAHLARI SADECE SAVUNMA AMAÇLI VERDİK"

Price, "Ukrayna'ya Rusya topraklarında kullanması için silah vermedik. Bunların savunma amaçlı tedarikler olduğunu açıkça beyan ettik. Başkan da daha önce açık bir şekilde ifade etti.

Ukrayna'ya sınırlarının ötesinde saldırılar düzenlesin diye destek vermiyoruz. Ukrayna'nın sınırları dışında saldırılar düzenlemesini de teşvik etmiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ukrayna-rusya-hava-ussu-saldirisi.jpg

UKRAYNA, RUS HAVA ÜSLERİNİ VURMUŞTU

Ukrayna'nın son günlerde Rusya'nın batısında üç hava üssünü insansız hava araçları ile hedef aldığı bilgisi medyada yer almıştı.

Donetsk'teki sözde bölgesel savunma karargahından yapılan açıklamada Ukrayna güçlerinin, Donetsk'in Voroşilovskiy ilçesine yönelik saldırı düzenlediği belirtildi.

Açıklamada, saldırı sonucu 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 14 kişinin de yaralandığı aktarılarak bölgedeki kentlerde su kesintilerinin yaşandığı kaydedildi.

RUSYA ÜÇ BÖLGEYİ İLHAK ETMİŞTİ

Donetsk, Ukrayna'nın Luhansk, Zaporijya ve Herson bölgeleriyle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 30 Eylül 2022 tarihinde imzaladığı belgelerle yasa dışı olarak ilhak edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN