Joe Biden bu kez Doğu Avrupa ile Orta Doğu'yu karıştırdı: Ruslar, Irak'tan çekiliyor

Rusya'nın geçen hafta ilhak ettiği Ukrayna'nın Herson bölgesinden çekilmesini değerlendiren ABD Başkanı Joe Biden, Herson bölgesi ile Irak'ın Felluce bölgelerini karıştırarak, "Ruslar Felluce'den çekiliyor" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, ABD'de 8 Kasım 2022 Salı günü düzenlenen ve resmi sonuçları henüz açıklanmayan ara seçimlere ilişkin Beyaz Saray'da basın toplantısı düzenledi.

80 yaşındaki Biden, dün (9 Kasım 2022 Çarşamba günü) Rusya'nın Ukrayna'daki operasyonlarına değindiği sırada yeni bir gafa daha imza attı.

Rus birliklerinin Herson'dan çekildiğini söylemek isteyen Biden, Rusya'nın ilhak ettiği Ukrayna'nın Herson bölgesi ile Irak'ın Felluce kentini karıştırdı.

"Ruslar, Felluce'den çekiliyor" diyen Biden, yaptığı hatayı fark ederek Herson şehri diyerek kendini düzeltti.

HAYATINI KAYBEDEN MUCİTLE GÖRÜŞTÜĞÜNÜ SÖYLEMİŞTİ

Geçen hafta yaptığı seçim çalışmalarında, insülin ilacının mucitleri ile görüştüğü iki kez yineleyen Joe Biden, sosyal medyada alay konusu olmuştu.

İnsülinin mucidi olan Dr. Frederick Banting ve Prof. Dr. John James Richard Macleod, 1921 yılında insülin ilacını bulduktan sonra 1923'te Nobel Ödülü'ne layık görülmüştü.

Dr. Macleod 1935 yılında, Prof. Dr. Banting ise 1941 yılında hayatını kaybetmişti.

joe-biden-gaflari.jpg

KONGRE ÜYESİNİN ÖLDÜĞÜNÜ UNUTMUŞTU

Joe Biden, 2022 Eylül ayında yaptığı konuşmada, trafik kazasında hayatını kaybeden Indiana Kongre Üyesi Jackie Walorski'nin öldüğünü unutmuştu.

Ağustos ayında ölen Walorski'yi arayan Biden'ın, "Jackie, burada mısın? Jackie nerede?" sözleri salonda şaşkınlık uyandırmıştı.

RÖPORTAJ YAPARKEN UYUKLAMIŞTI

Joe Biden, 2022 Ekim ayında Delaware eyaletini ziyareti esnasında MSNBC televizyonuna röportaj vermişti.

Sunucunun 2024 seçimlerine dair planını sorması üzerine Biden, "Henüz resmi kararımı vermedim, ancak niyetim yeniden seçime girme yönünde. Bu kararı vermek için önümüzde zaman var" diye yanıtlamıştı.

1942 doğumlu Biden'ın röportaj esnasında uyukladığı anlar da kamuoyunda gündem olmuştu.

AFGANİSTAN KONUŞMASI TEPKİ TOPLAMIŞTI

Seçim mitinginde Afganistan'dan bahseden Joe Biden'ın bir anda argo söylemlerde bulunması, diplomasi çevrelerinin dikkatini çekmişti.

2008 yılında ABD'de gerçekleştirdiği bir kongre seyahatini anlatırken Afganistan'dan bahsetmeye başlayan Biden, "Bir çoğunuz Afganistan'a gittiniz. Her yerine gittim. Tanrı'nın unuttuğu bir yer" demişti.

Resmi kayıtlara göre, Joe Biden 20 Kasım 1942 tarihinde dünyaya geldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN