80 yaşındaki Biden sağlık kontrolünden geçiyor: Hedefi yine aday olmak

80 yaşındaki Biden sağlık kontrolünden geçiyor: Hedefi yine aday olmak

ABD'nin en yaşlı başkanlarından olan Biden, 2024 yılında yapılacak olan seçimlerde aday olmak için sağlık testlerinden geçiyor. Kapsamlı testlerden geçecek olan Biden’ın fiziksel ve zihinsel durumunun incelenmesi bekleniyor.

Yaptığı gaflardan dolayı sürekli dünya gündemine oturan ABD Başkanı Joe Biden’ın kaderi belli oluyor. İkinci dönemi için 2024 yılında yapılacak olan seçimlerde aday olmak isteyen 80 yaşındaki başkanın önce fiziksel ve zihinsel testlerden geçmesi gerekiyor.

Bugün Maryland eyaletindeki Walter Reed Ulusal Askeri Tıp Merkezi'nde kapsamlı testler yapılacak olan Biden, en son 2021 yılının başında kontrollerden geçmişti. Öte yandan, ABD’nin en yaşlı başkanıyla ilgili açıklama yapan doktorları, o dönemde başkanın "sağlıklı, dinç, 78 yaşında bir erkek" olduğunu açıklamıştı.

DEMOKRATLAR BIDEN’I İSTEMİYOR

Diğer yandan, Demokrat Biden’ın destekçileri yaşı ilerleyen Biden’ın ikinci dönemi için endişeli. Reuters ve Ipsos ortaklığında 6-13 Şubat'ta yaptığı bir ankete göre, Demokratların yarısından fazlası ve Cumhuriyetçilerin büyük çoğunluğu, Biden'ın başkanlık için çok yaşlı olduğunu düşünüyor. Ankete yanıt veren Demokratların çoğu, başkanın zihinsel olarak iyi olduğunu, ancak yaklaşık yarısı, başkanlığın fiziksel bedelini kaldıramayacağını belirtti.

Biden, muhtemel ikinci dönemin sonunda 86 yaşına girerek ABD’li bir erkeğin ortalama yaşam süresinden 13 yaş büyük olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN