Ukrayna'dan Rus petrolüne büyük darbe

Ukrayna'dan Rus petrolüne büyük darbe

Rusya'nın Oryol Bölge Valisi Andrey Klychkov, Ukrayna'nın bölgeye İHA saldırısı düzenlediğini iddia etti. Bölgede saldırı nedeniyle birçok petrol rafinerisi alevlere teslim olurken can kaybı meydana gelmediği belirtildi.

Rusya'nın Oryol Bölge Valisi Andrey Klychkov, Ukrayna tarafından düzenlenen İHA saldırısı nedeniyle kentte bulunan bir petrol rafinerisinde yangın çıktığını açıkladı.

The Kyiv Independent'ta yer alan habere göre Klychkov, ilk müdahale ekiplerinin olay yerine gönderildiğini, olayda can kaybı meydana gelmediğini söyledi. Oryol bölgesi Rusya'nın batısında, Ukrayna sınırına yaklaşık 220 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Nizhny Novgorod bölgesindeki yetkililer ise bu sabah çok sayıda insansız hava aracının Kstovo sanayi bölgesine çarparak bir petrol rafinerisi içindeki bir tesisi hedef aldığını bildirdi. Petrol rafinerilerinden birinde yangın çıktı.

BİR RAFİNENİN FAALİYETLERİ ASKIYA ALINDI

Rusya'nın en büyük ikinci petrol şirketi Lukoil, devlete ait medya ajansı RIA Novosti'ye Lukoil-Nizhegorodnefteorgsintez işleme ünitesindeki faaliyetlerin "olay nedeniyle" geçici olarak askıya alındığını doğruladı. Nizhny Novgorod bölgesi, Rusya'nın başkentinin yaklaşık 400 kilometre doğusunda yer alıyor.

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov, bugün bölgeye düzenlendiği iddia edilen insansız hava aracı saldırısı nedeniyle yedi yerleşim yerinin elektriksiz kaldığını bildirdi.

Ukrayna'nın, geniş çaplı işgalinin başlamasından bu yana, Rusya genelinde petrol depolarının alev aldığına veya demiryollarının sabote edildiğine dair çok sayıda rapor var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN