Ukraynalı gazeteciden Johnson'a: Kiev'e gelmiyorsunuz çünkü korkaksınız

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Varşova'ya gerçekleştirdiği ziyarette Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'yle basın toplantısına katıldı. Toplantıda yer alan Ukraynalı bir gazetecinin Johnson'a tepkisi ise dikkat çekti. Gazeteci Daria Kaleniuk Johnson'a ''Batı'dan hava sahamızı korumanızı istiyoruz ama ancak Varşova'ya gelebiliyorsunuz. Kiev'e gelmiyorsunuz çünkü korkaksınız" diyerek çok sert tepki gösterdi.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, NATO üyesi Polonya'yla dayanışma göstermek amacıyla bu ülkeye düzenlediği ziyaret kapsamında, başkent Varşova'da Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki'yle basın toplantısı düzenledi.

Burada yaptığı konuşmada, tahmin ettikleri trajedinin gerçekleştiğini dile getiren Johnson, "Eğer bir şey varsa, tahminlerimizden daha kötü olduğudur. Avrupa kıtamızda gelişen bir felaket görüyoruz." ifadesini kullandı.

Johnson, Rusya-Ukrayna savaşının ilerleyişine ilişkin değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Vladimir Putin'in masum sivillere karşı barbarca ve ayrım gözetmeyen taktikler kullanmaya, kuleleri bombalamaya, kulelere füzeler fırlatmaya, gördüğümüz gibi çocukları öldürmeye hazır olduğu açık." dedi.

UKRAYNALI GAZETECİDEN JOHNSON'A: AĞLIYORUZ, NEREYE KAÇACAĞIMIZI BİLMİYORUZ

Basın toplantısında söz alan ve Ukrayna'dan Varşova'ya kaçtığını söyleyen kadın gazeteci, gözyaşları içinde Johnson'a, Ukrayna'da uçuşa yasak bölge ilan edilmemesi ve Chealsea'nin sahibi Roman Abramoviç gibi zengin Rus milyarderlere yaptırım uygulanmamasına yönelik sitemini dile getirdi. Johnson, "Ağlıyoruz, kaçacak yerimiz yok." diyen gazeteciyi anladığını belirtti.

İlgili Haberler
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Bunlar da İlginizi Çekebilir