Şentop'tan dikkat çeken 'Rusya-Ukrayna' yorumu: Uluslararası hukuk bırakmadılar

Şentop'tan dikkat çeken 'Rusya-Ukrayna' yorumu: Uluslararası hukuk bırakmadılar

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuşmasında "Bugünlerde Ukrayna, Rusya arasında savaşa dönüşen tablo, aslında uluslararası hukuku işine gelince çiğnemekte beis görmeyen Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin sorumluluğunu doğurmaktadır. Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, daha önce birçok Latin Amerika ülkesinde çıkarları için uluslararası hukuku çiğneyenler, aslında ortada uluslararası hukuk bırakmadılar" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani Sadriu ve beraberindeki heyet ile görüştü. 15 Temmuz darbe girişimini anımsattığı konuşmasında Şentop, FETÖ terör örgütü üyelerinin Türkiye dışındaki yapılanmaları konusunda uyarılarda bulundu. Türkiye’de suç işlemiş kişilerin dost ve kardeş ülkelerde himaye edilmemesi gerektiğini belirten Şentop, FETÖ terör örgütü üyelerinin o ülkede suç işleyinceye kadar barındırılmaması konusunda Kosova’nın desteğini beklediklerini söyledi.

'DÜNYAMIZ İÇİN ÇOK CİDDİ RİSK'

Şentop, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

"Bugünlerde Ukrayna, Rusya arasında savaşa dönüşen tablo aslında uluslararası hukuku işine gelince çiğnemekte beis görmeyen Amerika ve bazı Avrupa ülkelerinin sorumluluğunu doğurmaktadır. Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de, daha önce birçok Latin Amerika ülkesinde çıkarları için uluslararası hukuku çiğneyenler, aslında ortada uluslararası hukuk bırakmadılar. Bunun dünyamızın geleceği açısından çok ciddi bir risk, endişe sebebi oluşturduğunu görüyoruz."

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani-Sadriu da, özellikle Balkanlar'da barışın sağlamlaştırılması konusunda Türkiye’nin rolüne dikkat çekerek, NATO, AKPM gibi uluslararası platformlarda Kosova’nın sesinin duyurulması için destek istedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN