Ukrayna’nın Rusya’ya saldırısında 3 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

Ukrayna’nın Rusya’ya saldırısında 3 kişi öldü, 25 kişi yaralandı

Ukrayna’nın gece saatlerinde Rusya’nın Belgorod kentine düzenlediği bildirilen saldırılarda 3 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Belgorod Bölge Valisi Vekili Alexander Shuvayev, iki apartmanın hedef alındığını ve binalarda çıkan yangınların acil durum ekiplerince söndürüldüğünü açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı ise Ukrayna tarafından fırlatılan 150’den fazla insansız hava aracının imha edildiğini duyurdu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken, gece saatlerinde Rusya'nın Belgorod kentine yönelik saldırı düzenlendiği bildirildi.

Belgorod Bölge Valisi Vekili Alexander Shuvayev, Ukrayna tarafından gerçekleştirildiğini belirttiği saldırıda kentteki iki apartmanın hedef alındığını açıkladı. Saldırının ardından apartmanlarda yangın çıktığını belirten Shuvayev, olay yerine sevk edilen acil durum ekiplerinin yangınlara müdahale ettiğini ve alevlerin söndürüldüğünü ifade etti.

Shuvayev, saldırılarda 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 25 kişinin de yaralandığını bildirdi.

UFA'DA İHA İNŞAAT HALİNDEKİ BİNAYA ÇARPTI

Rus basınında yer alan haberlerde ise ülkenin Ufa kentinde bir insansız hava aracının inşaat halindeki bir binaya ve bir vinçe çarptığı aktarıldı.

Söz konusu olayda can kaybı veya yaralanmaya ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

RUSYA: 150'DEN FAZLA İHA İMHA EDİLDİ

Rusya Savunma Bakanlığı da Ukrayna tarafından fırlatılan insansız hava araçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Bakanlık, Kırım, Karadeniz ve Azak Denizi'nin de aralarında bulunduğu bölgelerde Ukrayna tarafından fırlatılan 150'den fazla İHA'nın imha edildiğini bildirdi.

Belgorod'daki saldırıların ve Rusya'nın farklı bölgelerinde bildirilen İHA olaylarının ardından bölgedeki güvenlik ve müdahale çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN