Uluslararası Af Örgütü’nden UAD’nin kararına ilk yorum: Önemli bir adım

Uluslararası Af Örgütü’nden UAD’nin kararına ilk yorum: Önemli bir adım

Uluslararası Af Örgütü, UAD'nin İsrail'in soykırım davasındaki kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Filistinlileri daha fazla acı çekmekten ve telafisi mümkün olmayan zararlardan korumaya yardımcı olabilecek önemli bir adım” dedi.

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnes Callamard, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail aleyhine Gazze'deki insanlık dışı saldırılarla ilgili aldığı ihtiyati tedbir kararı ile ilgili açıklama yaptı. Uluslararası Adalet Divanı’nın açıkladığı ihtiyati kararlara ilişkin, “Filistinlileri daha fazla acı çekmekten ve telafisi mümkün olmayan zararlardan korumaya yardımcı olabilecek önemli bir adım” dedi.

Callamard, “Karar, dünyanın İsrail’in Gazze Şeridi nüfusunu yok etmek için acımasız bir askeri politika yürütmesine ve Filistinlilere karşı benzeri görülmemiş bir ölçekte ölüm, dehşet ve acıya yol açmasına sessiz kalmayacağına dair açık bir mesaj gönderiyor” dedi.

UAD’nin kararının tek başına Gazzelilerin yaşadığı zulme son vermeyeceğini belirten Callamard, “İsrail’in Filistinlilere yönelik saldırılarını durdurması için İsrail üzerinde etkili ve birlik içinde uygulanması gereken bir baskıya duyulan acil ihtiyacı ortaya koymaktadır” şeklinde konuştu.

Ateşkes çağrısı yapan Callamard, “Mahkeme tarafından emredilmemiş olsa da tüm tarafların derhal ateşkes ilan etmesi, geçici tedbirlerin uygulanması ile benzeri görülmemiş sivil acıların sona erdirilmesi için en etkili şarttır” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN