UNWRA personeline 7 Ekim soruşturması: İki ülke nakit akışını durdurdu

UNWRA personeline 7 Ekim soruşturması: İki ülke nakit akışını durdurdu

Birleş Millet'in Gazze'de bulunan insani yardım kurumu UNRWA’nın bazı personellerinin 7 Ekim saldırılarına karıştığı iddiası gündem gelmişti. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, iddialar hakkında soruşturma talimatı verildiğini açıklarken ABD ve İtalya kuruma para akışını durdurduğu bildirdi. Hamas ise söz konusu iddiaları reddetti.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Gazze’de insani yardım faaliyeti gösteren BM kurumu UNRWA’nın bazı personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığı iddiaları konusunda ‘soruşturma’ talimatı vermişti.

ABD’den sonra İtalya da gündeme gelen iddiaların ardından UNRWA’ya olan nakit akışını durdurduğunu açıkladı.

'MÜTTEFİK ÜLKELER AYNI KARARI ALDI'

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio yaptığı açıklamada, “Müttefik ülkeler yakın zamanda aynı kararı aldılar. İsrail'in güvenliğini koruyarak Filistin halkına insani yardım sağlamaya kararlıyız” dedi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, UNRWA’nın 12 personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına dair iddialar olduğunu ifade edilerek, “Biz bu iddiaları ve Birleşmiş Milletler'in bu iddiaları ele almak için attığı adımları incelerken, Dışişleri Bakanlığı UNRWA'ya sağlanan ek finansmanı geçici olarak duraklattı” denildi.

BM ise bağımsız soruşturma başlatılacağını duyurdu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN