Yunanistan'da çıkan dev yangın Evia adasını esir aldı

Yunanistan'da çıkan dev yangın Evia adasını esir aldı

Yunanistan'ın Evia adasında çıkan dev yangın şimdiye kadar görülmemiş alevlerin göğe yükselmesine neden oldu. Adadaki insanlar can havliyle kendilerini güvenli bölgeye götürecek araçlara hücum etti.

KARAR DIŞ HABERLER

Yunanistan’ın başkenti Atina’nın kuzeyinde yer alan Evia Adası’ndaki yangın, yürekleri ağızlara getirdi.

Film sahnelerini aratmayan kuzey Evia’daki yangın görüntüleri, sosyal medyada gündem oldu.

vlcsnap-2021-08-06-22h33m25s471.png

Kuzey Evia’da büyük yangınlara yol açan rüzgar nedeniyle Atina yönetimi, adadan toplu tahliyelere başladı. Binlerce kişi Atina’nın kuzeyinde bulunan Evia adasını terk ederken, 600 kişi tekneyle kaçtı. Şiddetli rüzgarların yangını daha da körüklemesi bekleniyor.

evia-adasi-yangin-2.jpg

Fransa, İsviçre, İsveç, Romanya ve Güney Kıbrıs’dan, Yunanistan’daki yangına müdahale edilmesi için itfaiyeciler görevlendirildi.

vlcsnap-2021-08-06-22h32m41s802.png

İklim değişikliğinin olmadığını öne süren komplo teorisyenlerine seslenen Yunanistan Başbakanı Kyriakos Miçotakis, “İklim değişikliğinin gerçek olup olmadığıyla ilgili hala şüphesi olan varsa, gelsin ve buradaki olayların yoğunluğunu görsün” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN