Ülke geneli için kritik uyarı: Önümüzdeki birkaç gün güneşi kırmızı göreceğiz çünkü..

Ülke geneli için kritik uyarı: Önümüzdeki birkaç gün güneşi kırmızı göreceğiz çünkü..

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, "Önümüzdeki birkaç gün boyunca yurt genelinde bu küllere rastlayabiliriz" diyerek uyardı.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, "Bugünlerde güneşin rengini kırmızı olarak görüyoruz. Çünkü atmosferde çok yoğun miktarda kül bulunmakta. Önümüzdeki birkaç gün boyunca yurt genelinde bu küllere rastlayabiliriz" dedi.

deniz.jpgDr. Deniz Demirhan

Gün içerisinde gökyüzünün kırmızı renkte olmasının nedenlerini açıklayan İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Deniz Demirhan, şunları söyledi:

Başımızı kaldırıp güneşe doğru baktığımızda güneşin belli bir rengi olduğunu görürüz ve bu renk çeşitli faktörlere bağlıdır. Öncelikle dünya ile güneş arasındaki mesafe çok önemlidir. Ancak güneş ışınları yeryüzüne ulaşana kadar yolda aldığı atmosfer katmanları bu durumu etkiler.

gunes.jpg

- Atmosferdeki partikül içeriği değiştiğinde biz güneşin rengini biraz daha farklı olduğunu görürüz.

-Bugünlerde güneşin rengini biraz daha kırmızı olarak görüyoruz. Çünkü atmosferde çok yoğun miktarda kül bulunmakta.

-Önümüzdeki birkaç gün boyunca yine yurt genelinde özellikle Doğu Karadeniz, İç Anadolu bölgesinde sıkça bu küllere rastlayabiliriz. Bunun sebebi hem ülkemizde olan yangınlardan çıkan küllerin atmosfere çok hızlı bir şekilde yayılmış olması, hem de Yunanistan’dan çıkan yangın küllerinin bizim atmosferimizde şu an bulunuyor olması.

kul-yagdi.jpg

İSTANBUL'A KÜL YAĞDI

İstanbul Anadolu Yakası'nda gökyüzünü akşam saatlerinde kül bulutu sardı. Otomobillerin üzerine küller yağdığı görüldü.

İstanbul'da gökyüzünü akşam saatlerinde kül bulutu sardı. Özellikle Anadolu Yakası'nda gökyüzünün kül bulutunun kapladığı görüldü. Öte yandan park halindeki otomobillerin kaputun ve camlarına küller yağdığı görüldü.

İbrahim Elmas adlı vatandaş, "Yaklaşık bir saat önce havada bir şeylerin uçuştuğunu fark edip kül olduğunu anladık. Sonra araçların üzerine baktık. Araçların üstünde de bayağı kül birikintisi olduğunu gördük. Muhtemelen civarda bir yangın var diye düşündük ancak son dakika haberlerine baktığımızda böyle bir yangın yok. Karşıda bir fabrika yangını olduğunu öğrendik. Oradan gelebilir. Yahut güneydeki yangınlar olabilir. Ya da Atina'daki yangınları diye düşünüyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN