Yüzlerce kilometreden gelip başkentte düştü... Ukrayna’ya ait olabileceği iddia ediliyor

Yüzlerce kilometreden gelip başkentte düştü... Ukrayna’ya ait olabileceği iddia ediliyor

Ukrayna ile Rusya arasında savaş devam ederken, esrarengiz bir hava aracının (İHA) Hırvatistan’ın başkenti Zagreb’de yere düşmesi kafa karışıklığına sebep oldu. Ülkede söz konusu aracın yüzlerce kilometre öteden nasıl geldiği tartışılıyor.

İki ülke arasında devam eden savaşta, bölgeden gelen bilgilere göre Rusya’nın Ukrayna’nın başkenti Kiev’e kilometrelerce yakınlıkta olduğu kaydedildi. Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, Rusların Kiev’e saldırma k için yeniden toplandığını ve ülkenin stratejik olarak bir dönüm noktasına çoktan ulaştığını söyledi.

Hırvatistan’ın başkenti Zagreb'de ise esrarengiz bir olay yaşandı. Ukrayna’ya ait olduğu iddia edilen bir insansız hava aracı (İHA), şehirdeki bir öğrenci yurdunun yakınlarına düştü.

ÜZERİNDE KİRİL HARFLERİ VAR

BBC Türkçe’de yer alan bir habere göre, Başkent Zagreb’in güneybatısındaki Jarun mahallesinde, yerel saatle gece 23:00'ten sonra meydana gelen olayda, bir patlama sesi duyuldu. Mahalle sakinleri, bir öğrenci yurduna yakın bir yerde parçaları dağılmış bir enkaz buldu.

Görgü tanıklarına göre İHA'nın yere çarpmasıyla bisikletinden düşen bir adam dışında kimsenin canı yanmadığı olayda ayrıca enkaz parçaları üzerinde Kiril alfabesiyle yazılı harfler ve bir yıldız resmi görüldü.

Yerel uzmanlar, insansız hava aracının Sovyetler Birliği döneminden kalma bir TU-141 keşif uçağı olabileceğini söylüyor. Ukrayna ordusu, eski olmasına rağmen 2014'teki iç çatışmalar sırasında bu tür araçlar kullanmıştı. Benzer araçlar şimdi de Rusya ile olan savaşta kullanılıyor.

HIRVATLAR ŞAŞKIN

Ukrayna'nın Zagreb Büyükelçiliği yorum yapmamasına rağmen Jutarnji List adındaki bir web sitesi Ukrayna Savunma Bakanlığı danışmanlarından birinin, olayın kendi sorumlulukları olmadığını söylediğini aktardı.

Kimsenin yaralanmamış olması inanılmaz” diyen Zagreb Belediye Başkanı Tomislav Tomasevic, Ukrayna sınırından yaklaşık 570 kilometre uzaklıktaki Zagreb'de daha önce hiç böyle bir olay yaşanmadığını söyledi.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic ise ülkesinin hedef alındığını gösterecek bir belirti olmadığını kaydetti.

“MACARİSTAN ÜZERİNDEN GEÇTİ”

Hırvatistan hükümeti de İHA'nın Zagreb'e düşmeden önce hem Hırvatistan hem de Ukrayna ile sınırı olan Macaristan üzerinden geçtiğini doğruladı.

Cumhurbaşkanı Milanovic, olayın ciddi olduğunu söyleyerek kendileri gibi NATO ülkesi olan Macaristan üzerinden geçerken İHA'nın görülmemiş olmasından endişe duyduğunu söyledi.

“HIRVATİSTAN HAZIR DEĞİL”

Ülkede, Ukrayna'daki savaşın diğer ülkelere yayılması durumunda Hırvatistan'ın buna hazırlıklı olmadığı endişeleri dile getiriliyor.

Gözlemciler de Zagreb'te hava saldırısı sirenleri çalmadığına ve sığınakların çoğunun bakıma muhtaç olduğuna dikkat çekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN