Ukrayna: Yeni Bayraktarlar geldi

Ukrayna: Yeni Bayraktarlar geldi

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov, "Yeni Bayraktarlar Ukrayna'ya çoktan geldi ve savaş pozisyonlarına geçti" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi 7. gününe girerken, Kiev yönetiminin savunmasının en önemli ayağını Türk yapımı Bayraktar TB2 SİHA'lar oluşturuyor. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, Rus ordusuna ağır kayıplar verdiren TB2'lerin yeni partisinin ülkeye ulaştığını duyurdu.

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksii Reznikov, sosyal medya hesabı Facebook'tan yaptığı açıklamada, Türkiye'den yeni bir parti Bayraktar SİHA aldıklarını duyurdu. Reznikov, "Yeni Bayraktarlar Ukrayna'ya çoktan geldi ve savaş pozisyonlarına geçti" ifadelerini kullandı. Reznikov ayrıca, yurtdışından Stinger ve Javelin roketleri temin etmeye hazırlandıklarını da sözlerine ekledi.

AVRUPA'DAN UKRAYNA'YA YARDIM YAĞIYOR

Savaşta çatışan ülkelere taraf oldukları gerekçesiyle silah göndermeyen Almanya bu tutumunu Ukrayna savaşının ilerleyen günlerinde değiştirdi ve Kiev yönetimine Stinger füzesi yardımında bulunacağını duyurdu. Almanya'nın Ukrayna'ya bin tank savar ile 500 Stinger tipi hava savunma füzesi gönderdi. Almanya, daha önce de Ukrayna'ya sadece 5 bin miğfer göndermişti.

Almanya'nın ardından Finlandiya hükümeti de silah ihracatı politikasında değişiklik yaparak, Ukrayna'ya askeri yardım kararı aldı. Savunma Bakanı Antti Kaikkonen, Rusya'nın işgaline tepki olarak Ukrayna'ya 2 bin 500 piyade tüfeği, 150 bin adet mühimmat ve 70 bin kumanya gönderileceğini açıkladı.

1950'lerden beri NATO üyesi olmayan çatışma ülkelerine silah göndermeyen Norveç de, Rusya'nın Ukrayna'yı işgale başlaması üzerine izlediği tutumu değiştirerek, Ukrayna'ya 2 bin adet M72 tipi tank savar gönderme kararı aldı.

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Pazartesi günü Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada "Ukrayna hükümeti için askeri araç, malzeme ve teçhizat" gönderileceğini belirtti. Ancak Draghi, askeri yardımın kapsamı hakkında bilgi vermedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (15)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
15 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN