Zelenskiy'nin görüşme çağrısına yanıt Ankara'dan geldi: Putin hazır değil

Zelenskiy'nin görüşme çağrısına yanıt Ankara'dan geldi: Putin hazır değil

Rusya'nın işgal girişimine karşı başarılı bir liderlik sınavı veren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, "Artık Putin'le oturup konuşmanın zamanı geldi" çağrısında bulundu. Zelenskiy'nin bu çağrısına yanıt ise Ankara'dan geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Putin henüz liderler düzeyinde görüşmeye hazır değil" dedi.

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı işgal girişiminde 25'inci güne girilirken, Putin saldırılarını Mariupol, Mıkolayiv ve Herson kentlerinde iyice artırdı.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, neredeyse iktidara geldiği ilk günden beri Rusya lideri Vladimir Putin’le yüz yüze görüşmek istiyor. Bu talep, Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasıyla daha da güncel hale geldi, Zelenskiy dün dahil "Artık Putin’le görüşmenin zamanı geldi" diyerek anlaşmaya hazır olduğu mesajı verdi.

'POZİSYONLAR HENÜZ UYGUN DEĞİL'

Putin aylardır Zelenskiy ile görüşmeyi türlü çeşitli gerekçelerle reddediyordu. Son talebe cevap ise ilginç biçimde Ankara’dan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

Hürriyet'e konuşan Kalın, “Cumhurbaşkanımız, Zelenskiy ve Putin’le yaptığı görüşmelerde savaşın sonlandırılmasına yönelik teklifini ve iki lideri Türkiye’de bir araya getirme önerisini iletti. Sayın Zelenskiy buna hazır. Sayın Putin ise henüz pozisyonların liderler düzeyinde görüşme için yakın olmadığı görüşünde” dedi.

Kalın, Rusya ile Ukrayna arasındaki barış görüşmelerinde toplam 6 kritik başlığın konuşulduğunu, bunlardan dördünde anlaşmaya yaklaşıldığını, son iki konuda ise henüz bir uzlaşma olmadığını söyledi. Kalın’ın “son iki konu” dediği konular daha önce Rusya’nın ilhak ettiği Kırım’ın statüsü ve Donbas’taki durum. Kalın benzer açıklamaları özel demeç verdiği Al Jazeera televizyonuna da yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN