‘Duvarları kaldırın suçluları yakalayalım’

‘Duvarları kaldırın suçluları yakalayalım’

Almanya, suçla mücadelede ev ve arabalarda bulunan güvenlik duvarlarının kaldırılmasını istedi. İçişleri Bakanı De Maiziere’in yeni yasa tasarısı ‘özgürlüğe müdahale’ gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi oldu. Siyasiler de ‘Orwell kabusu’ yorumunda bulundu.

KARAR / FRANKFURT

Almanya’da güvenliği artırmak için sunulan yeni yasa tasarısı eleştirilerin odağı oldu. Suçlarla derinlemesine mücadele için hazırlanan değişiklikte, ev ve otomobillerde  bulunan güvenlik yazılımlarının zanlıları uyardığını ve bu durumun güvenlik güçlerinin işini zorlaştırdığı gerekçesiyle üreticilerden devletle paylaşım yapılması talep edildi. Yasanın oylamadan geçmesi halinde, alarm, güvenlik ve otomobil üreticileri de güvenlik duvarlarıyla ilgili yazılım protokollerini polis ve istihbarat birimlerine açmakla mükellef olacak. Soruşturma yapan memurlar böylece zanlıları takip ederken, engel teşkil eden ve zanlıları uyaran yazılımları aşabilecek. Fakat eleştiri oklarının hedefi olan İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere’nin yasa önerisinin,  gelişen teknolojiyle araç ve evlerin bilgisayarlar ve cep telefonlarına senkronizasyonu ile elektronik cihazların kontrolünü de  kapsayacağı iddia ediliyor. Sosyal Demokrat Parti (SPD) iç politikalar uzmanı Uli Grötsch ‘bireysel özgürlüğe müdahale daha fazla güven anlamına gelmez’ yorumunda bulunurken, Yeşiller Grup Başkan Yardımcısı Konstantin von Notz da‚ ‘’Tasarı Orwell kabusu gibi. Almanya’daki bütün evler yakında potansiyel böcek işlevi olan araç gereçlerle dolacak’’ dedi. Bakanlık artan eleştirilere cevap olarak dinlemelerin mahkeme kararıyla olacağını ve sadece ağır kriminal vakalar ve terörizm olaylarında kullanılacağını söyledi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN