Düzce'de hava kirliliği: Sokakta yürümek bile tehlikeli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre Düzce'de hava kirliliği en kötü seviyede ölçüldü. Bakanlık sokakta yürümenin dahi tehlikeli olduğu uyarısını yaptı.

Düzce'de hava kirliliği en kötü seviyeye düştü. Bakanlık sokakta yürümenin bile sağlıksız olduğunu uyarısını yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hava kalitesi izleme istasyonu verilerine göre, Düzce'de son 1 haftada hava kirliliği en kötü seviyeye ulaştı. Bakanlık sokakta gezmenin dahi sakıncalı olduğu uyarısını yaparken, halk nefes almakta zorlandığını söyledi.

YÜRÜYÜŞ YAPMANIN BİLE TEHLİKELİ OLDUĞU BİLDİRİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesi İzleme İstasyonu verilerine göre, Düzce’de hava kirliliği oranı "sağlıksız"dan "kötü"ye döndü. Buna göre, 24- 27 Kasım'da "hassas" seviyede olan hava kirlilik oranı, 28- 29 Kasım'da "sağlıksız" boyuta ulaştı. 30 Kasım'da yapılan ölçümlerde ise hava kirliliği '"kötü" seviyesine kadar çıktı.

Hava kirliliğinin yükselmesiyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı sitesinden "Herkes daha ciddi sağlık etkileriyle karşılaşabilir" uyarısı yapılırken, açık havada yürüyüş, spor ve piknik yapmak ile bisiklete binmenin tehlikeli olduğunu bildirildi.

Düzceliler ise kirli hava nedeniyle nefes almakta zorlandıklarını dile getirdi.

KORONAVİRÜS İÇİN ÇOK TEHLİKELİ

Öte yandan Amerikalı ve Çinli bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, koronavirüs ölümlerinin yüzde 15’inin hava kirliliğiyle bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

Dünya genelinde koronavirüs (corona virüs) nedeniyle yaşanan can kayıplarının yüzde 15'inin hava kirliliğiyle bağlantılı olduğu kaydedilen çalışmada, Doğu Asya’da, koronavirüs kaynaklı ölümlerin yüzde 27’sinin hava kirliliğine bağlı olduğu belirtildi. 

Çalışmada, bu oranın Avrupa’da yüzde 19, Kuzey Amerika’da ise yüzde 17 olduğu bilgisine yer verildi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN