e-YDS ne zaman? Elektronik YDS başvurusu nasıl yapılır, kayıtları başladı (e-YDS 2019/2)

e-YDS ne zaman? Elektronik YDS başvurusu nasıl yapılır, kayıtları başladı (e-YDS 2019/2)

e-YDS 2019 sınavları ne zaman? Yabancı dil puanı için sınavlara hazırlanan öğrenciler YDS (Yabancı Dil Sınavı) ve YÖKDİL (Yüksek Öğretim Kurumu Dil sınavı) e YDS (elektronik YDS) sınavına kayıt yaptırıyorlar. 2019 yılı e YDS sınavları ne zaman? e-YDS 2019/2 sınavı ne zaman? Elektronik YDS 2019 yılı ikinci sınav kayıt tarihleri ve kayıt koşulları ile ilgili detayları haberimizde derledik.

e YDS sınav tarihleri ve e YDS kayıt işlemleri ile ilgili detaylar haberimizde. Yabancı dil puanı için yapılan ve İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça dillerinden ayrı olarak düzenlenen e YDS sınavı kayıtları başlıyor. 19 Ocak'ta yapılan e-YDS sınavını kaçıranlar ya da istediği puanı alamayanlar yapılacak olan yılın ikinci e YDS'nin başvuru tarihini bekliyor.

E YDS NE ZAMAN? E YDS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR (E YDS 2019/2)

e YDS 2019 yılı birinci sınavı 19 Ocak tarihinde yapılmış, sınav sonuçları adaylara aynı gün içerisinde bildirilmiştir. İlk sınavı kaçıranlar ya da istediği puanı elde edemeyenler ikinci e YDS sınavı için hazırlıklarını sürdürüyor. e-YDS 2019 sınavı (İngilizce) 16 Şubat 2019 tarihinde saat 13.30’da yapılacak.

e-YDS’nin başvuru işlemleri 30 Ocak - 6 Şubat 2019 tarih aralığında yapılacak.

E YDS KAYITLARI NASIL YAPILIR?

e YDS sınavına başvurmak isteyen adaylar e YDS başvuruları başlar başlamaz (30 Ocak - 6 Şubat) https://ais.osym.gov.tr/ linkine girerek başvuruda bulunabilirler. 

e-YDS NEDİR, YILDA KAÇ KEZ YAPILIR?

e-YDS sınav nedir, yılda kaç kez yapılır, e-YDS puanları hangi alanda kullanılır gibi soruların cevabını adaylar merak ediyor.

- Yazılı YDS'ye dilediğiniz kadar girebilirsiniz. Ancak şimdilik her 3 ayda bir e-YDS'ye girebilirsiniz.

- Sınav, YDS’ de olduğu gibi çoktan seçmeli 80 sorudan oluşmaktadır. Sınavda sözcük bilgisi, dil bilgisi, çeviri ve okuduğunu anlama soruları bulunmaktadır.

- Bir aday, aynı yıl içerisinde, aynı dilden 3 ayda bir sınava girebilir.

- İnternet üzerinden önce sınav ücretini yatırmalıdır. (Kredi kartı ile ödeme zorunludur.) Sınav ücretini yatıran adaylar ÖSYM şifresi ile sisteme giriş yaparak, e-YDS sınavı için başvurularını tamamlarlar.
Başvuru sonucunda, başvuru belgenizin bir çıktısını almanız gerekir. ÖSYM şifresi olmayan adayların ise; sınav ücretlerini ödedikten sonra ÖSYM Başvuru Merkezlerinden başvurularını yapmaları gerekir.

YÖK'ÜN YDS'DE BELİRLEDİĞİ BARAJ PUANLARI

Doçent adayları için 100 üzerinden en az 65

Doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adaylar için 100 üzerinden en az 55 puan

Diğer adaylar için 100 üzerinden 65 şeklinde düzenlenmiştir.

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS), yanlış cevapların doğru cevapları götürmemesi özelliğiyle diğer sınavlardan farklılık gösteriyor.

Mart'ın 24'ünde düzenlenecek olan YDS/1 oturumuna ilişkin sonuçlar, 19 Nisan'da ÖSYM'nin sonuç sayfasında açıklanacak.

E YDS ÖRNEK SORULARI

Adaylar yukarıda bağlantıya tılayarak ÖSYM'nin hazırladığı, örnek e YDS testine griebilirler. Böylece adaylar hem soru tiplerini öğrenip hem de sınav öncesinde alıştırma yapma fırsatı bulabilecek.

E YDS İLE NORMAL YDS ARASINDAKİ FARKLAR

YDS ve e-YDS arasında geçerlilik farkı yoktur.  YDS ve e-YDS tamamen aynı sınavlardır ve birbirlerine eşdeğerdir. Ancak YDS ve e-YDS arasında teknik farklılıklar bulunur.

Bunları şu şekilde sıralayabiliriz;

- e-YDS bilgisayar üzerinde yapılırken YDS kağıt üzerinde yapılmaktadır.

- YDS ilkbahar ve sonbahar dönemlerinde olmak üzere yılda 2 kez yapılır. e-YDS ise ÖSYM'nin belirlediği takvime göre yılda 10 kez yapılır.

- e-YDS tarihlerine ulaşmak için tıklayınız. YDS Türkiye genelinde yapılırken e-YDS ise sadece Ankara, İstanbul ve İzmir’deki elektronik sınav merkezinde yapılır.

- YDS' de herhangi bir kontenjan belirlenmemiştir, e-YDS' de ise kontenjan vardır. e-YDS’ ye nasıl başvuru yapıldığı hakkında bilgi edinmek için tıklayınız.

YDS ve e-YDS Benzerlikleri;

- Sınav süreleri 2 sınav için de aynıdır (180 dakika)

- Sınav içerikleri ve sınav soru sayıları da aynıdır.

- Sınav soru dağılımı da tamamen aynıdır.

- Geçerli olduğu yerler de aynıdır.

Yabancı dil yeterliliğini belgelendirmek isteyen adaylar için ÖSYM tarafından düzenlenen YDS’ nin geçerli olduğu yerler değişiklik göstermektedir.

YDS VE E YDS PUANI NERELERDE GEÇERLİ

- Yüksek lisans programlarına girecek lisans programı mezunları.

- Lisans programlarının son sınıfında veya son sınıftan bir önceki sınıfta okuyan öğrencilerden, yüksek lisans ya da doktora öğrenimi görmek isteyenler.

- Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ya da Diş Hekimliği Uzmanlık Sınavına (DUS) girecek olan adaylar.

- Kamu personeli olmak amacıyla KPSS’ ye girecek adaylardan, çalışmak istedikleri kamu kurumunun talebi doğrultusunda yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.

- Herhangi bir kamu kurumunda çalışmıyor ya da çalışmayı amaçlamıyor olsa da, yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyen üniversite ya da yüksek okul mezunları.

- Doçent, doktora ve sanatta yeterlik adayları.

- Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta olup dil tazminatı ya da yurt dışı görev vs. nedeniyle yabancı dil bilgisi düzeyini belirlemek isteyenler.

NOT: Akademik kadrolara başvurularda süre sınırı yoktur.

e-YDS 2019 sınavları ne zaman? Yabancı dil puanı için sınavlara hazırlanan öğrenciler YDS (Yabancı Dil Sınavı) ve YÖKDİL (Yüksek Öğretim Kurumu Dil sınavı) e YDS (elektronik YDS) sınavına kayıt yaptırıyorlar. 2019 yılı e YDS sınavları ne zaman? e-YDS 2019/2 sınavı ne zaman? Elektronik YDS 2019 yılı ikinci sınav kayıt tarihleri ve kayıt koşulları ile ilgili detayları haberimizde derledik.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN