'Ebola'yı bitiren firma, koronavirüste başarısız oldu

'Ebola'yı bitiren firma, koronavirüste başarısız oldu

Dünyanın ilk Ebola aşısını üreten Amerikan ilaç şirketi Merck, koronavirüs aşısında başarısız oldu. Şirket, KOVID-19 aşılarının mevcut iki formülü üzerinde de çalışmayı durdurduğunu açıkladı.

KARAR.COM | DIŞ HABERLER

Uluslararası AIDS Aşı Girişimi (IAVI) ortaklığında geliştirilen aşıların en az birinde çalışmaya devam edeceğini belirten şirket, farklı bir uygulama yolu kullanmanın aşının etkisini ne ölçüde değiştireceğini görmek için çalışmalara devam edeceğini söyledi.

Geliştirdiği KOVID-19 aşıları üzerinde, yetersiz bağışıklık tepkisi nedeniyle, çalışmaları durdurduklarını açıklayan Merck şirketi, yine de KOVID-19 üzerinde araştırmaya yapmaya kararlı olduklarını ve geliştirmeye devam ettikleri iki tedaviye odaklanacaklarını söyledi.

Bu tedavilerden biri SARS-CoV-2’ye karşı antiviral bir ilaç, diğeri de klinik çalışmalarda umut vaadeden bağışıklık sisteminin virüse karşı aşırı tepkisini azaltmaya yarayan başka bir ilaç.

Merck Araştırma Laboratuvarları başkan yardımcısı Nick Kartsonis, ürettikleri KOVID-19 aşısının gönüllüler üzerindeki sonuçlarının hayal kırıklığı olduğunu söyledi. Kartsonis, salgını önlemek adına neler yapabilecekleri üzerinde çalışmaya açık olduklarını belirtti.

Amerikan ilaç şirketi Merck, 2019’da Avrupa Birliği’nden Ebola aşısının pazarlanması için onay almıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN