AstraZeneca aşısıyla ilgili dikkat çeken detay

AstraZeneca aşısıyla ilgili dikkat çeken detay

Alman gazetesi Handelsblatt, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının 65 yaş ve üstü kişilerde sadece yüzde 8 oranında etkili olduğunu duyurdu.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

AstraZeneca’nın, Kovid-19’a karşı yaklaşık yüzde 95 etkinlik gösteren Pfizer/BioNTech ve Moderna’dan farklı bir yöntemle aşı ürettiği bildirilirken, bu aşının etkinlik oranı yüzde 62 ve 90 arasında değişiyor. 

Handelsblatt gazetesinin Alman hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, AstraZeneca ve Oxford Üniversitesi tarafından üretilen Kovid-19 aşısının 65 yaş ve üstü kişilerde yalnızca yüzde 8 etkili olması Almanya’nın aşılama stratejisinde önemli bir gerileme yaratabilir.

Daha önce, Alman hükümeti gelecek ay 3 milyon doz aşıyı teslim almayı beklerken, AstraZeneca aşı teslimatında gecikme yaşanacağını duyurmuştu. 

Avrupa İlaç Dairesi’nin, AstraZeneca ve Oxford tarafından geliştirilen aşının acil kullanımı için ay sonuna kadar karar vermesi bekleniyor. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN