Fransa: AstraZeneca aşısı 65 yaş ve üstü için uygun değil

Fransa: AstraZeneca aşısı 65 yaş ve üstü için uygun değil

Fransa’nın üst düzey sağlık danışma organı olan Ulusal Sağlık Kurumu, yaşlı insanlar üzerinde etkisi hakkında yetersiz veriden dolayı AstraZeneca’nın ürettiği Kovid-19 aşısının, yalnızca 65 yaş ve altındaki kişilere uygulanmasını tavsiye ediyor.

SELMAN CÖMERT | KARAR.COM

Ulusal Sağlık Kurumu’nun tavsiyesi üzerine uzmanlar, Fransa’nın 75 yaşın üzerindeki insanlara öncelik verdiği aşılama stratejisinde zorluk yaşayabileceği konusunda uyarıyor.

Associated Press’in bildirdiğine göre Fransa, gelecek aşıların büyük bir bölümünün teslimatında AstraZeneca’ya bel bağlamıştı. Ancak, AstraZeneca, Kovid-19 aşısının teslimatında gecikmeler yaşanacağını duyurmuştu. Bütün Avrupa ülkelerini olumsuz etkileyen bu durum sonrasında AstraZeneca’ya, özellikle Almanya tarafından, aşıların zamanında teslim edilmesi için baskı yapılmıştı.

ALMANYA DA VERİLERİ YETERSİZ BULDU

Almanya ve diğer ülkelerdeki sağlık yetkilileri de, İngiltere merkezli AstraZeneca şirketinin, ürettiği Kovid-19 aşısını yaşlı insanlar üzerinde etkisini kanıtlayabilecek düzeyde test etmediğine dair endişelerini dile getirerek 65 yaş ve üstü insanlara tavsiye etmeyeceklerini belirtmişti.

AstraZeneca’nın aşıyı yaşlı insanlar üzerinde daha fazla test ederek yeterli veriye sahip olması halinde, yayınladığı aşı kılavuzunu gözden geçireceğini söyleyen Fransa Ulusal Sağlık Kurumu, aşının 65 yaşın altındaki kişilere tercihen verilmesini tavsiye ediyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Fransa ve Avrupa’da kısa vadeli üretim kapasitesini hızlı bir şekilde arttırmanın yöntemlerini ele almak üzere uluslarası aşı üreticileri ve büyük ilaç şirketleriyle bir araya geldi. Ulusal Sağlık Kurumu’nun AstraZeneca aşısı hakkındaki endişelerini dikkate alan Fransa hükümeti, Çarşamba günü bu durumun aşı stratejilerini nasıl değiştireceğini açıklayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN