Eğitim ödeneği ne zaman yatacak? 2019 Eğitim ödeneği (kırtasiye parası) ne kadar?

Eğitim ödeneği ne zaman yatacak? 2019 Eğitim ödeneği (kırtasiye parası) ne kadar?

Eğitim ödeneğinin bu hafta hesaplara yatırılması bekleniyor. Geçtiğimiz yıllarda okulların açılmasına son bir hafta kala yatırılan eğitim ödeneği (kırtasiye parası) bu yıl da aynı tarihlerde yatırılacağı düşünülüyor. Buna göre 2-8 Eylül tarihleri arası ödenek hesaplara yatırılacak. 2019 Eğitim ödeneği (kırtasiye parası) ne kadar? ve diğer soruların yanıtları haberimizde...

2019-2020 eğitim öğretim yılına ve okulların açılmasına sayılı günler kala eğitim ödeneğinin yatırılacağı tarih merak ediliyor. Öğretmenlerin eğitim öğretim desteği kapsamında aldığı eğitim ödeneği, bu yıl da ödenecek. 

Eğitim ödeneğini öğretmenler dışında okul ve eğitim kurumlarında eğitime katkı sağlayan Genel İdari Hizmetler, Yardımcı Hizmetler, Teknik Hizmetler ve Sağlık Hizmetleri Sınıfı'ndaki personeller de alabiliyor. 

EĞİTİM ÖĞRETİM ÖDENEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğine ilişkin olarak, tüm il milli eğitim müdürlüklerine resmi yazı gönderdi.

3 Eylül 2019 tarihli resmi yazıya göre, öğretim yılına hazırlık ödeneği, fiilen öğretmenlik yapanlara 9 Eylül 2019 tarihinden itibaren ödenmeye başlandı.

EĞİTİM ÖDENEĞİ GEÇEN YIL NE ZAMAN YATIRILMIŞTI?

Eğitim ödeneği (kırtasiye parası) geçtiğimiz yıllarda şu tarihlerde hesaplara yatırılmaya başlanmıştı;

2017- 18 Eylül okulların açılması, 11 Eylül eğitim ödeneği yatırılması

2018- 17 Eylül okulların açılması, 10 Eylül eğitim ödeneği yatırılması

 

EĞİTİM ÖDENEĞİ NE KADAR YATIRILACAK?

Eğitim ödeneği, bu yıl 1.180 lira olarak yatırılacak. Öğretmenliğe yeni başlayan personeller, göreve başladıkları tarih itibariyle kırtasiye ücreti almaya hak kazanacak. Birinci dönem bitmeden hazırlık ödeneğinin yüzde 75'i tutarında, dönem arasında göreve başlayanlar için ise yüzde 50 tutarında ödeme yapılacak.

Eylül 2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu kararına göre, öğretmenlerin öğretim yılına hazırlık ödeneğine her yıl için %2,5 zam yapılmıştır.

Kararda açıklanan ilgili madde: Öğretim yılına hazırlık ödeneği Madde 11- (1) 657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesinde öngörülen öğretim yılma hazırlık ödeneği; 2020 yılında 1.210 TL, 2021 yılında 1.250 TL olarak ödenir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN