10 Şubat 2022 döviz kuru son durum... Bugün dolar ve euro ne kadar? İşte alış-satış fiyatı

10 Şubat 2022 döviz kuru son durum... Bugün dolar ve euro ne kadar? İşte alış-satış fiyatı

Birçok sektörü yakından ilgilendiren son dakika döviz kurları verileri, vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Yeni güne hafif yükselişle başlayan dolar, 13,5890 TL'den fiyatlanırken, euro ise 15,5393 TL seviyelerinde hareket ediyor. Küresel piyasalar, şahinleşen merkez bankaları ve parasal sıkılaşmayı destekleyen hamleler sonrası bugün güne pozitif başladı. Bugün piyasalarda ABD'nin enflasyon verileri izlenecek. İşte piyasalarda son durum...

Geçen hafta açıklanan ABD'nin güçlü istihdam verileri ve Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) sürpriz şahinleşen açıklaması piyasalarda etkisini sürdürmeye devam ediyor. Sıkılaşan para politikasının etkisiyle baskılanan dolar, küresel piyasalarda haftanın dördüncü gününde hafif yükseldi.

Küresel piyasalar bugün açıklanacak olan ABD'nin enflasyon verilerine odaklandı.

DOLAR VE EURO'DA SON DURUM

Son kapanışını 13,5657 TL'den yapan Dolar/TL kuru, yeni güne 13,5890 TL'den başladı.

Çarşamba gününü 15,5157 TL'den kapatan Euro ise, 15,5393 TL seviyesinden fiyatlanıyor.

"DOLAR RALLİ YAPABİLİR"

New York merkezli ABD'li yatırım bankası JP Morgan, Fed'in açıklamalarının ardından destek bulan doların, faiz artırımı ile birlikte zirve yapacağını öngördü.

JP Morgan'ın Kur Strateji Direktörü Daniel Hui tarafından yapılan açıklamada, doların yükselmesi için daha alan bulunduğu vurgulanarak, piyasaların keşif modunda olduğu ve Fed'in faiz artırımı açıklamasıyla doların 1-2 ay sonra zirveye ulaşacağı belirtildi.

PİYASALARDA BUGÜN GÜNDEM: ABD'İN ENFLASYON VERİLERİ

Analistler, bugün ABD'de enflasyon verilerinin yanı sıra enerji fiyatlarının seyri ve Ukrayna ile ilgili gelişmelerin de varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 2.055 ve 2.100 seviyelerinin direnç, 1.990 ve 1.930 puanın destek konumunda bulunduğunu söyledi.

Piyasalarda bugün takip edilecek veriler şöyle:

10.00 Türkiye, aralık ayı işsizlik oranı

14.30 Türkiye, haftalık para ve banka istatistikleri

16.30 ABD, haftalık işsizlik başvuruları

16.30 ABD, ocak ayı TÜFE

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN