Merkez Bankası Başkanı, TOBB üyeleriyle görüştü

Merkez Bankası Başkanı, TOBB üyeleriyle görüştü

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu başkanlığında, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleri arasında bir toplantı gerçekleşti. Kur korumalı mevduatın ana gündem maddesi olduğu toplantıda, bankaların kredi oranları da görüşüldü.

Bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı (TCMB) Şahap Kavcıoğlu, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve TOBB üyeleriyle video konferans üzerinden bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ana gündeminde; kur korumalı mevduatlar ve özel bankaların uyguladığı yüksek faiz oranı yer aldı.

Bloomberg HT'de yer alan haberde, canlı yayına katılan, TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkan Şeref Fayat toplantıda özel bankaların uyguladığı yüksek faizlere ilişkin şikayetlerin dile getirildiğini de söyledi.

Bloomberg HT'ye konuşan kaynaklara göre toplantıda TCMB Başkanı Kavcıoğlu, yaptıkları analize göre şirketlerin 90 milyar dolarlık Döviz tevdiat hesabının 50 milyar dolarının kur korumalı mevduatta istenen vadeye bağlanabileceğine işaret etti.

kak.jpg

Kavcıoğlu bu konuda, "Firmaların hesabında 90 milyar dolarlık döviz tevdiat hesabı var ve 1 yıllık hesap hareketleri çok düşük. Bunun 50 milyar doları firmaların tasarrufu, geri kalanı transfer ödemeleri için park edilmiş duruyor. Yapılan analizler bunun 50 milyar dolarının kur korumalı mevduatta istenen vadeye bağlanabileceğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

TL'YE GEÇİŞLERDE DESTEK DEVAM EDECEK

Kavcıoğlu firmaların TL'ye geçişi konusunda desteklerinin devam edeceğini de vurguladı.

Toplantıya katılan TOBB Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat da Bloomberg HT yayınında toplantıda kurumların kur korumalı mevduatta en az 6 ay vadeli hesap açabilmesi düzenlemesinin sorulduğunu belirtti.

Fayat, "Birçok başkanımız özellikle üç ay olmasını ısrarla talep etti. Böyle bir uygulama olursa çok yoğun bir talep geleceğini düşünüyorum. Yeni bir düzenleme yapılıp yapılamayacağını öğrenemedik ama bir çalışma yapılacağını tahmin ediyorum." diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN