2 milyon kilometre yapmıştı! Elektrikli otomobil kullanıcılarına altın değerinde tavsiyeler...

2 milyon kilometre yapmıştı! Elektrikli otomobil kullanıcılarına altın değerinde tavsiyeler...

Geçtiğimiz haftalarda yaptığımız bir haberimizde Tesla Model S aracı ile neredeyse 2 milyon kilometreyi deviren bir kullanıcıya yer vermiştik. Tesla Model S aracını uzun yollarda eskiten çılgın kullanıcı, elektrikli otomobil meraklılarını ve elektrikli otomobillere hala tam güvenemeyen kullanıcıların oldukça ilgisini çekmesi üzerine, "Tesla Model S nasıl 2 milyon kilometre yapar" sorularına açıklık getirdi. Detaylar ise haberimizde...

BARAN BEKİ | KARAR

Sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) 2. el almış olduğu Tesla Model S P85 aracı ile 1.900.005 kilometre yaptığını duyuran Hansjörg Gemmingen, o günden bu yana elektrikli otomobillerle ilgilenen birçok kişinin merak ettiği bazı konulara açıklık getirdi.

Alman vatandaşı olan Gemmingen, elektrikli otomobiller ve Tesla'lar ile olan bu yolculuğuna ilk olarak Elon Musk'ın uzaya yolladığı ilk jenerasyon Tesla Roadster ile başladı. Elektrik, spor otomobil, konforsuz sürüş deneyimi dinlemeden Tesla Roadster'ı ile 400 bin mil (643.737km) yapan bu kullanıcı daha sonrasında 2. el olarak almış olduğu 2014 Tesla Model S P85 aracıyla elektrikli otomobille uzun yol serüvenine devam etti. Fakat tahmin edebileceğiniz gibi Model S bu menzilleri kolay kolay yapmadı.

ELON MUSK TEBRİK ETMİŞTİ

2019 yılında 1 milyon kilometre barajını geçen Hansjörg Gemmingen, Tesla CEO'su Elon Musk tarafından bizzat tebrik edilmişti. Ancak araç şu anda tahminlere göre 2 milyon kilometrenin üzerinde.

KRONİK SORUNLAR İŞLERİ ZORLAŞTIRDI

Konu hakkında Gemmingen'e ulaşan InsideEV'ye göre 2014 model yılı Tesla Model S araçlarda halihazırda bilinen kronik sorunlar mevcuttu. Bunların arasından en can sıkıcı olan ve Gemmingen'i de biraz üzdüğünü düşündüğümüz sorun ise arka aksta yer elektrikli motor ünitesi problemleri. Kronik problemlerin üzerine bir de 2 milyon kilometre yapmaya çalışınca tahmin edebileceğiniz gibi Model S bu yapılanlardan pek hoşlanmamış ve Gemmingen'in tam 13 kez arka akstaki elektrik motorunu değiştirmesi gerekmiş. Yani, 2 milyonu deviren bu Tesla ortalama her 84 bin 285 mil'de (135.643km) bir kendisine yeni elektrik motoru sipariş etmiş. Bunların yanında bataryalar toplamda 3 kez değiştirilmiş. Bataryaların tanesi de ortalama 300 bin mil yol (482.803km) giderek dikkat çeken bir başarıya imza attı.

tesla-model-s-2-milyon-kilometre.jpg

KULLANICILARA ALTIN DEĞERİNDE TAVSİYELER

Lakin, burada değinilmesi gereken bir başka önemli faktör ise Hansjörg Gemmingen'in sabrı ve elektrikli otomobillere olan adanmışlığı. Gemmingen bu uzun serüveninde aracını fişe takıp şarj olmasını beklemenin haricinde onlarca kez servise gitmek zorunda kaldı. Bu zorunlulukların bazıları ise yılda birden fazla kez motor değişimine ihtiyaç duydu ancak bu sorunlarına rağmen Gemmingen, emektar Model S'inden vazgeçmedi.

Sabrının haricinde, bu kullanıcı elbette ki bataryası öncelikli olmakla beraber aracınının diğer bileşenlerini korumak için de elinden geleni yaptı. Bunların başında aracını yüzde 80'den fazla şarj etmemeye dikkat etmek, yüzde 20 şarjın altına inmemek, akıcı bir sürüş stili ve tek seferde çok uzun yollar kat etmemek gibi şeyler geliyor. Elektrikli otomobillerin geleneksel otomobillerden farklı olduğunu kabul edip bu bilgilere göre aracınıza davrandığınızda, henüz hala gelişmekte olan bu teknoloji sizleri şaşırtabilir. Belki de bu önlemler ve tavsiyeler size çok abartı gelebilir, ama Gemmingen, bu tavsiyelere uyarak elektrikli otomobiliyle dünyayı geziyor ve şu ana kadar Afrika'da ve Avusturya, Çin, Fas, İsveç gibi ülkelerde bulundu.

tesla-model-s-ile-dunyayi-gezdi.jpg

BİR BAŞKASI DÜNYAYI GEZDİ, SİZ NEDEN YAPAMAYASINIZ?

Halihazırda üzerinde 18 bin 641 mil (30 bin km) bulunan 2014 model bir Tesla Model S P85 alıp, üzerine de 2 milyon kilometre ekleyen bu kullanıcı şu anda 14. elektrik motorunu ve 4. bataryasını kullanıyor fakat elektrikli otomobiliyle birçok ülkeyi gezdi. Elektrikli otomobil ile sık uzun yol yapmanın hala zor olduğunu düşünüyorsanız veya gittikçe popülerleşmeye devam eden bu teknoloji hakkında endişeleriniz varsa, Gemmingen'in başarmış oldukları sizlere bir referans olabilir. Tek yapmanız gereken bu araçların geleneksel araçlardan farklı olduğunu kabullenmek ve önünüze çıkabilecek engelleri bu bilgi dahilinde aşmak.

Peki siz Gemmingen'in başardıklarından sonra elektrikli otomobil sahibi olmak veya bir elektrikli otomobil ile dünyayı gezmek ister miydiniz?

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN