Elektrikli otomobil almak için 5 neden! Korkmanız için hiçbir neden yok çünkü...

Elektrikli otomobil almak için 5 neden! Korkmanız için hiçbir neden yok çünkü...

Elektrikli otomobillerin hızla yükselen trendi dünya genelinde ve özellikle ülkemizde henüz bu teknolojiye adım atmamış olanları düşündürmeye devam ediyor. 2030'lu yıllara yaklaşırken birçok marka ve ülke içten yanmalı motorlara veda ederek tamamen elektrikli araçlara yönelmeye başlıyor. Ancak birçok insan bu teknolojinin hala emekleme aşamasında olduğunu düşünerek elektrikli otomobillere hala tam anlamıyla güvenemiyor.

BARAN BEKİ | KARAR

Gün geçtikçe hem dünyada hem de ülkemizde hızla artan elektrikli otomobiller, bu teknolojiyi henüz kullanmamış olanları endişelendirmeye devam ediyor. Birçok marka ve ülke 2030'lu yıllarda herhangi bir elektrik ünitesi olmayan, sadece içten yanmalı motorlara sahip otomobillerden vazgeçmeye başlarken hem dünyada hem de ülkemizde ise birçok insan hala bu teknolojinin çok yeni olduğunu düşünerek elektrikli otomobillere güvenemiyor.

'BİR OTOMOBİLDEN BEKLENTİNİZ NEDİR?'

Elektrikli bir otomobil almayı düşünüyorsanız, ancak ne bekleyeceğinizden emin değilseniz, kendinize şu soruyu sormalısınız: 'Bir otomobilden beklentim nedir?' Eğer bir otomobilden sizi sadece A noktasından B noktasına götürmesini istiyorsanız, performansı ile sizi büyülemesini istiyorsanız, işletme maliyetinin ucuz olmasını veya gelecekte otomobilinizin sorunları ile uğraşmayı istemiyorsanız elektrikli otomobiller tam size göre olabilir.

Günümüzde içten yanmalı bir motora sahip otomobilde en çok can sıkan noktalardan biri aracınız uzun ömürlü olması için kaliteli yakıt aramanızın yanında sevdiğiniz otomobilinizin düzenli aralıklarla bakıma ihtiyaç duymasıdır. Elektrikli otomobiller ise içten yanmalı otomobiller gibi sık bakımlara ihtiyaç duymazken optimum kullanımda ise bu otomobiller ömrü bitene kadar sizi yetkili servislerden ve sanayilerden uzak tutabilir. Elektrikli otomobiller hala gelişmekte olduğu için belli başlı sorunlarla karşılaşabilecek olsanız da bu sorunların yanında sağladığı artılar belki de sizleri içten yanmalı motorlardan vazgeçirebilir.

elektrikli-otomobillerin-avantajlari-karar.jpg

İÇTEN YANMALI OTOMOBİLLERE GÖRE AVANTAJLARI

Peki elektrikli otomobillerin içten yanmalı motorlara göre en büyük artıları nelerdir?

  • Ucuz işletme maliyeti
  • Sık bakıma gerek duymama
  • Aracınızla sık uzun yol yapmıyorsanız evinizdeki prizden aracınızı ucuza şarj etmek
  • Telefon gibi aracınızın yazılımını güncelleyerek yeni özelliklerin yanında sorunlarınızı da kolayca çözebilmek
  • Motorun ürettiği gücü herhangi bir kayıp olmadan kullanabilme

elektrikli-otomobili-evinizde-sarj-edin.jpg

ÇOK DAHA UCUZ

Eğer otomobiliniz ile sık uzun yol yapmayacaksanız, yani hızlı şarj istasyonlarına sık sık uğramanız gerekmeyecekse bu aracınızı evinizden kolayca şarj edebileceğiniz anlamına geliyor. Böylelikle çok daha karlı bir şekilde seyahat edebilirken eğer güneş paneli gibi elektrik üretebileceğiniz sistemlere sahipseniz bu, aracınız ile bedavaya gezebileceğiniz anlamına geliyor. İçten yanmalı motorlara göre de çok daha az bakıma ihtiyaç duyan bu otomobiller, satın alıp kapıdan çıktıktan sonra yıllarca servise uğramadan sizleri dilediğiniz yere götürebilir.

TELEFON GİBİ GÜNCELLENEBİLİR

İçten yanmalı otomobiller gibi olmayan elektrikli otomobiller, küçük bir yazılım güncellemesi ile gücünü ikiye katlayabilir veya yaşadığınız bir sorunu dakikalar içinde çözebilir. Aynı cep telefonunuz gibi güncelleyeceğiniz bu otomobiller sizler için hayatı kolaylaştırabilir.

tesla-super-otomobillere-karsi.jpg

BİR SÜPER OTOMOBİL KADAR HIZLI

Aynı zamanda bir elektrikli otomobil sahibi olduğunuzda aktarma organlarında güç kaybetmeden yüksek performansın keyfini çıkarabilirsiniz. Yüksek gücü çok daha kolay elde eden bu otomobiller sayesinde evinizdeki prizden şarj ettiğiniz aile otomobiliniz ile bir süper otomobili kolaylıkla sollayabilirsiniz.

aracinizi-sarj-ederken-artik-bosuna-beklemeyin-cunku.jpg

ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN DEZAVANTAJLARI

Değinilmesi gereken bir başka nokta ise elbette ki bu otomobillerin sahip olduğu dezavantajlar. Eğer sık uzun yol yapıyorsanız, şarj ve batarya teknolojileri henüz yeteri kadar gelişmediği için seyahatiniz esnasında pahalı olan hızlı şarj istasyonları aramanız gerekebilir ve sık kahve molaları vermenizin yanında da yüksek hız ile seyahat edemeyebilirsiniz.

Şehir içinde ucuz işletme maliyetleri ile yüksek performans ile gidebilirsiniz ancak hep tam gaz gitmeniz durumunda da aracınızı şarj ederken uzun süreler beklemeniz gerekebilir. Üstelik sürekli yüksek performans kullanımda da bataryanız ısınabilir ve bu durumda hem gücünüz kısıtlanır hem de zaten çok fazla olmayan menziliniz daha da kısalır. Yani elektrikli otomobillerin birçok avantajı ve faydası bulunsa da kesinlikle günümüzde herkes için değildir.

Elektrikli otomobiller günümüzde arada sırada performansın tadını çıkarmak isteyenler, yolculuğunu planlayarak optimum hızlarda seyahat etmek isteyenler veya şehir içinde kullanım için otomobil arayanlar için daha uygundur. Ucuz maliyetler ise eğer bu dezavantajlar sizleri rahatsız etmiyorsa bunların yanında gelen bir hediyedir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN