5 yıl erken emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ocak ayını işaret etmişti... SGK sistemi baştan sona değişiyor

5 yıl erken emeklilik müjdesi! Cumhurbaşkanı Erdoğan ocak ayını işaret etmişti... SGK sistemi baştan sona değişiyor

Son dakika haberi... Milyonlarca kişi erken emeklilik için yapılan yeni düzenlemeleri yakından takip ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan güzel haber geldi. Emeklilere 5 bin lira emekli ikramiyesi müjdesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumu yeni düzenleme için ilk adımı attı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ocak ayını işaret etmişti. 5 yıl erken emeklilik müjdesi sonunda geldi! SGK sistemi komple değişiyor. Hemen kontrol edin eğer bu şartları sağlıyorsanız sizde erken emekli olabilirsiniz.

Erken emeklilik hayali kuranlar dikkat! 5 bin lira emekli bayram ikramiyeleri için geri sayım başlarken Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan devrim niteliğinde yeni bir karar alındı. Emekli maaşı zammı ve erken emeklilik düzenlemesi için Ocak ayını işaret eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan güzel haberi verdi. Milyonlarca kişiye 5 yıl erken emeklilik müjdesi. SGK sistemi baştan aşağı değişiyor! Hemen bilgilerinizi kontrol edin ve erken emeklilik fırsatından yararlanın. Peki kimler erken emekli olabiliyor? Erken emeklilik şartları neler? Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? İşte son dakika erken emeklilik haberinin detayları...

SGK SİSTEMİ BAŞTAN AŞAĞI DEĞİŞİYOR

Milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği emekli bayram ikramiyesi sonunda belli oldu. Cumhuriyet'in 100. yıl dönümünde emeklilere 5 bin TL'lik ikramiye verilecek. Bu müjdenin ardından peş peşe güzel haberler gelmeye devam ediyor. Yapılan yeni düzenlemeler ile birlikte ev kadınlarına emeklilik, yeni istihdam fırsatları, çalışma hayatında yeni adımlar atılacak.

gffggf-51.jpg

EV KADINLARINA ÖZEL EMEKLİLİK SİSTEMİ

Sabah'tan Hazal Ateş’in haberine göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla üzerindeki çalıştıkları milyonları ilgilendiren dosyalara ilişkin bilgi verdi. Sosyal güvenlik ve çalışma hayatında devrim niteliğindeki yeni adımlar atılacak. Erken emeklilik için ilk müjde geldi. Atılacak adımlar ise şu şekilde:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, ev kadınlarına emeklilik çalışmasını başlattı, isteğe bağlı sigortalılık kapsamında 3'te bir prim desteği verilecek. Buna göre, en düşük tutardan isteğe bağlı sigorta yaptıran ev kadınlarının 4.292 liralık priminin 1.430 lirasını devlet karşılayacak. Emeklilik yaşı özellikle kadınlarda çocuk sayısı, engelli çocuğun bulunması gibi faktörler dikkate alınarak esnetilecek. Ev kadınları isteğe bağlı sigorta yaptırarak emeklilik hakkı kazanabildiği gibi kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler sağlık hizmetinden ücretsiz yararlanabilecek.

5 YIL ERKEN EMEKLİLİK MÜJDESİ

Bağ-Kur prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200'e düşürülerek SSK'lılarla eşitlenecek. Esnaf, tüccarın yararlanacağı düzenlemeyle 5 yıl erken emeklilik mümkün olacak. Böylece daha az prim ödeme ve daha yüksek emekli aylığı alma avantajı elde ediliyor. Prim reformuyla birlikte bu kapsamda emekli olacakların geliri de en az yüzde 20 artacak. Yasal düzenlemeyle Bağ- Kur (4B) kapsamına giren işverenlere yönelik istihdam sayısına göre kriterler belirlenecek. Bakanlık küçük esnafı, tüccarı daha az primle emekli edecek model üzerinde çalışıyor. Yapılacak düzenlemeyle iki sigorta kolu arasındaki bin 800 günlük süre farkı kaldırılarak emeklilik için gerekli prim süresi eşitlenmiş olacak. Edinilen bilgiye göre prim indirimi 10 ve daha az istihdamı bulunan işyerleri için geçerli olacak.

hghggh-2023-10-12t094714-791.jpg

5 BİN TL EMEKLİ İKRAMİYESİNİ KİMLER ALACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "Hem emekli olup hem de fiilen çalışmaya devam eden emeklilerimizi bu düzenlemenin dışında bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

EMEKLİ İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATACAK?

Kasım ayının ilk yarısı itibariyle emekli ikramiyeleri hesaplara yatırılacak. Bakan Vedat Işıkhan konu hakkında, "Bakan olarak, emeklileri sadece mali yönden değil sosyal yönden de destekleyeceğimiz projelere adım atmak istiyoruz.

Bazı protokoller yapacağız yerel yönetimlerle; kamu yararına çalışma programı dediğimiz, park ve bahçelerde çalıştırılması, kültür sanat etkinliklerinde daha indirimli yararlanmaları konusunda." sözlerini kullandı. ‘Teknik çalışmalarımızı bitirdik, yarın (11 Ekim) Meclis’e sunacağız. Kasım ayında da inşallah ödemeyi yapacağız.’

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN