Akaryakıtta vergi şoku! Araç sahiplerine kötü haber: Petrol fiyatları dünyada çakıldı ama...

Akaryakıtta vergi şoku! Araç sahiplerine kötü haber: Petrol fiyatları dünyada çakıldı ama...

Akaryakıt fiyatları vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Brent petrol fiyatının Mart ayı itibar ile düşüşe geçmesinin ardından gözler benzin ve motorin fiyatlarına çevrilmiş durumda. Motorine dün itibari ile indirim yapıldı ancak indirim sevinci kısa sürdü. Araç sahiplerine kötü haber! Akaryakıtta vergi şoku. Benzin fiyatlarına zam geliyor. Ünlü ekonomist Prof. Dr. Oğuz Demir merak edilen soruları tek tek cevapladı. İşte 17 Mart 2023 güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin ve motorin fiyatlarında yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşların gündeminde. Brent petrol varil fiyatının uzun bir sürenin ardından ilk kez 80 doların altına kadar geriledi. Petrol fiyatlarında yaşanan düşüş sonrası gözler akaryakıt fiyatlarına çevrilmiş durumda. Dün gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere motorine indirim gelmişti. Gelen indirimle fiyatlar değişirken araç sahiplerine kötü haber geldi. Akaryakıtta vergi şoku! Benzine yeni zamlar yolda. Sürücülerin indirim sevinci kursağında kaldı. Peki Türkiye'de akaryakıt neden düşmüyor? Dünyadaki bu düşüş akaryakıt fiyatlarına yansır mı? 17 Mart 2023 Cuma günü benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar? İşte son dakika akaryakıt haberinin detayları...

TÜRKİYE'DE AKARYAKIT FİYATLARI NEDEN DÜŞMÜYOR?

Brent petrol uzun süredir 80 dolar seviyenin altındaydı. Bu hafta Brent petrol fiyatları 71 doların altına kadar düşmüşken Türkiye'de akaryakıt neden düşmüyor? Dünyadaki bu düşüş akaryakıt fiyatlarına yansır mı? Sorusunu ekonomist Prof. Dr. Oğuz Demir yanıtladı. Ekonomist Oğuz Demir, düşüşün motorine yansıdığını fakat benzinde beklenen düşüş olmadığını ifade etti.

ARAÇ SAHİPLERİNE KÖTÜ HABER!

Ekonomist Demir katıldığı TV programında, akaryakıt fiyatlarına uygulanan vergilere dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti:

"Kurda çok ufak da olsa yukarı yönlü bir yükseliş var 18,90'lardan 19'lara geldi. Onun da etkisi oldu. Bir de vergi var zaten vergi maktu. Fiyat olarak belli. Bir KDV değişiyor. Bu üçünü bir arada değerlendirdiğimizde petrol fiyatları sert düşmüş olsa bile, benzin ve motorinde bu ölçüde düşüş olmaması, özellikle benzin tarafında. Bu nedenle akaryakıt fiyatlarında ciddi bir indirim yansımamasına neden oldu."

hghghghghg-2.jpg

17 MART 2023 CUMA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20.49 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 19.60 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 11.75 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda bir litre benzin fiyatı: 20.54 TL
  • İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 19.66 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 11.75 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı 20.91 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı 20.04 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı 11.37 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı 20.87 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı 20.12 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı 11,04TL

hjhjhjjh-4.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN