Altınlar yastık altında kalacak! O tarihte rekor seviyeye çıkıyor! Bozduran dizlerini dövecek

Altınlar yastık altında kalacak! O tarihte rekor seviyeye çıkıyor! Bozduran dizlerini dövecek

Altınlarını yastık altı yapanları ilgilendiren açıklamalar peş peşe geldi. Piyasalarda hareketlilik devam ederken Kasım ayı rekorları da beraberinde getirdi. Altında rekor seviyeler görülürken yıl sonu altın fiyatlarında tahminleri de herkesi ters köşe etti. İşte yıl sonu altın tahminleri…

Dünyada her gün yeni bir gelişme yaşanırken ortaya çıkan durumlardan en çok etkilenen ise altın fiyatları oluyor. İsrail Filistin çatışmasının ardından jeopolitik gerilim artış gösterirken ons altın fiyatı da durumdan etkilenmeye devam ediyor. Savaş öncesinde 1.808 dolar seviyesinde yer alan ons altın savaş sonrasında 2.008 dolar seviyesine kadar yükseldi. Yılbaşında 1.115 TL'den işlem gören gram altının Kasım ayında rekor seviyelere ulaştığı görülürken yıl sonu tahminleri de yakından takip ediliyor. İşte yıl sonu altın tahminleri…

ALTIN FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

Kısa vadede 1.775 TL gram altında destek seviyesi olarak ön plana çıkarken bu seviyenin üzerinde görülmesi durumunda ise 1.824 TL ile 1.842 TL seviyelerinin görülebileceği işaret edildi. Orta vadede ise 2.000 TL seviyesinin hedeflendiği belirtilirken gram altının 1.842 TL seviyesi üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda 2.000 TL seviyesinin görüleceği vurgulandı.

altinlar.jpg

FED KARARLARI PİYASAYI GERİ ÇEKTİ

Ons altın fiyatları herkese ters köşe ettim. Birkaç haftadır düşüş eğiliminde olan ons altın fiyatı herkese şaşkına çevirirken bu durumun sebebi olarak da Amerika Merkez Bankası'nın Şahin tonda söylemleri oldu. FED Aralık ve Ocak ayında 25 baz puanlık faiz indirim ihtimalini işaret ederken ons altın fiyatlarında da geri çekilme görüldü.

altin-1.jpg

Uzmanlar tarafından yapılan açıklama doğrultusunda ons altının 1900 dolar seviyesinin altına sarkma ihtimalinin zayıf olduğu belirtildi. Bugünkü ekonomik koşullar göz önüne alındığında sarkma olması durumunda orta ve uzun vadede yatırımcılara iyi alım fırsatı doğabileceğinin altı çizildi.

Yıl sonu ons altın fiyatının 2.000 dolar seviyesinde olması beklenirken dolar fiyatlarının ise 28,50 TL seviyesinin üzerinde olabileceği aktarıldı. Orta ve uzun vadeli program doğrultusunda Merkez Bankası'nın beklenti anketleri göz önüne alındığında doların güçleneceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.

altin-yatirim.jpg

Hem dolardaki Yükseliş hem ons altın fiyatlarındaki artış dikkate alındığında gram altının 1.900 ile 2.000 TL bandında yılı tamamlayabileceği aktarıldı. Yastık altında altını bulunanların elindeki altınları korumaya alması gerektiğini belirten uzman isimler 2024 yılında gram altın ilk etapta 2.500 TL seviyesine daha sonrasında daha yüksek bir rakama ulaşabileceğini belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN