Araç sahipleri dikkat! Bu sefer indirim geliyor... Dünya Bankasından akaryakıt ve gaz fiyatları için yüreklere su serpen açıklama! Akaryakıt fiyatları sert düşecek, araç sahipleri bayram edecek!

Araç sahipleri dikkat! Bu sefer indirim geliyor... Dünya Bankasından akaryakıt ve gaz fiyatları için yüreklere su serpen açıklama!  Akaryakıt fiyatları sert düşecek, araç sahipleri bayram edecek!

Dünya Bankası önemli açıklamalarda bulundu. Yapılan duyuruda enerji fiyatlarının 2022 yılı içerisinde yüzde 60 arttığı söylenirken 2023 yılında yüzde 11 düşmesinin beklendiği ifade edildi.Yavaşlayan küresel büyüme ve Çin'deki koronavirüs kısıtlamalarının durgunluğunun elektrik fiyatlarına düşüş olarak yansıyacağı belirtildi.

Dünya Bankası raporunda 2023 yılı için yeni açıklamalar yer aldı. 2023 yılında Brent Petrol fiyatının 92 dolar 2024 yılında ise 80 dolar seviyesinde olacağı belirtildi. Yayınlanan raporda petrol fiyatı için 5 yıllık ortalamanın 60 dolar üzerinde olacağı ifade edildi. Dünyada doğalgaz ve petrol sıkıntısı yaşanırken gelişmelerde yakından takip ediliyor.

PETROL VE GAZI ETKİLEYECEK

Dünya Bankası’nın yayınladığı raporda Avrupa Birliği'nin Rus petrol ve gaz ürünlerine ambargo uygulayacağı belirtilirken 5 Aralık'ta yürürlüğe gireceği de ifade edildi. Sigorta ve nakliye kısıtlamaları nedeniyle yapılan Petrol ihracatını günde 2 milyon varile düşeceği aktarıldı. G7 ülkelerinin ise Rus Petrol fiyatlarına önerdiği kısıtlamanın petrol akışını etkileyeceği açıklamaları yapıldı.

Bu doğrultuda Dünya Bankası tarafından hazırlanan raporda gelişmekte olan ülkelerin çoğunda doların güçlenmesi ve para birimlerinin değer kaybetmesinin gıda ve yakıt fiyatlarının artmasına neden olduğunun altı çizildi. Bu durumun dünyada 200 milyar insanı etkileyen gıda güvensizliği sorununu ortaya çıkardığı söylendi.

Dünya Bankası verileri

5 YILIN ORTALAMASI 2 KATI OLACAK

Yapılan açıklamalar doğrultusunda 2023 yılında doğalgaz ve kömür fiyatlarının 2022 yılına oranla rekor seviyenin altında yer alacağı belirtildi. Fakat 2024 yılına kadar Avustralya'da üretilen kömür ve Amerika Birleşik Devletleri'nde üretilen gaz fiyatının son beş yılın ortalamasının iki katı olacağı ifade edildi.

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN