AYM'den e-ticaret kararı: Danıştay iptalini istemişti

AYM'den e-ticaret kararı: Danıştay iptalini istemişti

Anayasa Mahkemesi (AYM) Danıştay'ın E-Ticaret Kanunu'nda yapılan bazı değişikliklerin iptali istemini reddetti. Bu karar ile birlikte, e- ticaret platformları her yıl lisans ücreti ödemeye devam edecek.

E-Ticaret sektöründe yerli firmaları ve küçük esnafı korumak için 2022 yılında çıkarılan E-Ticaret Kanunu'nda yer alan bazı maddelerin iptal istemi AYM tarafından reddedildi. AYM, E-Ticaret Kanunu'nun elektronik ticaret piyasasının milli ekonominin gereklerine uygun olarak faaliyet göstermesine katkıda bulunduğunu belirtti. Daha önce de CHP E-Ticaret Kanunu'nun iptali istemiyle açtığı davayı reddeden AYM, bu sefer Danıştay'ın 4 maddenin iptali istemini oy çokluğuyla reddetmiş oldu. Bu kararla, e-ticaret platformları her yıl lisans ücreti ödeyecek.

Dünya Gazetesi’nden Neslihan Kalsın haberine göre, Danıştay'ın iptal talebinde bulunduğu maddeler şunlar:

-Ekonomik bütünlük tanımı başlığı altında yer alan "paylarının en az yüzde 25'ine" ifadesi ile yapılacak denetimleri ilgilendiren madde.

-Ayhan Bora Kaplan davasında Kaplan'ın kendisinin özgüveni artmış. Hakime 'efendim bitanem' diyor. Ne haddinedir. Mahkeme yüze Türk milleti adına karar veriyor. Nereden buluyor bu cesareti bunlar.

-Uyarıyorum iktidar sahiplerini bu bir yayıldı mı kültür haline gelir.

-Sezgin Baran Korkmaz. Kara para aklayıcısı. Ben birkaç ay içinde döneceğim diyor. Nereden alıyor bu cesareti. Türkiye şu an gri listede.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN