Az sermaye ile yapılabilecek düşük maliyetli iş fikirleri 2022

Az sermaye ile yapılabilecek düşük maliyetli iş fikirleri 2022

Kendi işinin patronu olmak isteyenler farklı iş alternatifleri araştırıyor. Az sermaye ile hangi işleri yapabileceklerini araştıran birçok kişi için farklı iş fikirlerini bir araya getirdik. İşte az sermaye ile yapılabilecek iş önerileri…

Belirli bir hedefe olan ya da kendi işinin patronu olmak isteyen birçok kişi elinde bulundurduğu parayı değerlendirmek istemektedir. Girişim yapmak için hangi işi seçeceğine karar veremeyen kişiler için birbirinden farklı önerileri bir araya getirdik. İşte az sermaye ile yapılabilecek iş önerileri…

PARASI OLANLAR DİKKAT

Az sermaye ile kazançlı bir iş sahibi olmak isteyen birçok kişi araştırma yapmaktadır. Bazı eğitimler alarak kendi işinizin patronu olabilirsiniz. Az sermaye ile girişim yapılabilecek işler şu şekildedir:

DOĞUM VE BEBEK FOTOĞRAFÇILIĞI YAPMAK

Medyanın hayatımıza girmesi ile birlikte Fotoğrafçılık da önem kazandı. Birçok insan doğum ve bebek fotoğrafçılığı için güzel yerler ararken en güzel anlarını ölümsüzleştirmek istemektedir. Fotoğrafçının kendini tanıtması ve iyi bir hizmet sağlaması ile aylık geliri asgari ücretin en az 2 katı olmaktadır. Ancak doğum ve bebekler hakkında iyi bir bilgi sahip olmanız da gerekmektedir.

Bebek fotoğrafçılığı

VİOP’TA İŞLEM YAPMAK

Vadeli işlem ve opsiyon piyasası mı kısaltılmış hali olan VİOP, işlem yapmak isteyenlerin değerlendirmesi gereken bir yöntemdir. Hisse senetleri, dövizler, altın, endeksler ve emtialar gibi alanlarda işlem yapabilme imkanı sağlayabilirsiniz.Güvenilir yatırım dendiği zaman akla ilk gelen yerlerden bir VİOP, yatırımcıların da olumlu sonuçlar almasını sağlamaktadır. Piyasa detaylarını öğrendikten sonra aracı kurumların ücretsiz deneme hesaplarından faydalanabilirsiniz.

SOLUCAN GÜBRESİ ÜRETİM TESİSİ YAPMAK

Zahide Türkiye'de hızlı bir gelişim sağlayan solucan gübresi üretimi hem kazançlı hem de giderek artan bir iş kapısı olarak karşımıza çıkmaktadır. Giderek artan iş imkanları arasında yer alan solucan gübresi girişimcilerin de yüzünü bildirmektedir.

Büyük bir sermaye gerektirmeyen bu iş için 150.000 kırmızı Kaliforniya solucanı, 40 metrekarelik kapalı bir alan ve 7 metrekarelik bir reaktör yeterli olacaktır. Bu saydığımız maddeler ile solucan üretim tesisini açmış olacaksın. Anca solucan gübresi için küçük ölçeklerde üretimler yapabilirsiniz. 3 ay içerisinde hem gübre hem de solucan açısından verimliliği elde etmiş olacaksınız.

MANTAR YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAK

En kolay yetiştirilmesi hem de talebin yüksek olması nedeniyle mantar yetiştirmek de önemli bir girişim olarak görülüyor. Az sermaye ile yapabileceğiniz bu iş için hangi mantar türünü yetiştireceğinize de karar vermeniz gerekmektedir. İstiridye mantarı, kültür mantarına göre ender bulunan bir tür olarak görülmesi nedeniyle talepte daha fazla olmaktadır.

50 metrekarelik bir mantığı içerisinde istiridye mantarı yetiştirerek 5000 liralık bir sermaye ile başlangıç yapabilirsiniz. Birkaç ay içerisinde verimliliği sağlayarak maliyetinizi artırarak kar elde edebilirsiniz.

YARASA GÜBRESİ SATMAK

Özellikle yurtdışında pek çok ülkede yıllardır yapılan yöntemler arasında yer alan yarasa gübresi az maliyet çok kazanç sağlamaktadır. Yarasa gübresi girişiminde bulunan birçok kişi oldukça memnun kalırken verimliliğin %50 ve %120 arasında değiştiği görülmektedir.

Türkiye'de pek çok mağaranın bulunması da yarasa gübresi açısından önemli bir rezerv kaynağıdır. Bazı girişimciler gerekli izin belgelerini temin ettikten sonra kiralayarak yarasa gübresi çıkarmaktadır. Yarasa gübresi çıkartarak para kazanabilirsiniz.

ÇİÇEKÇİ DÜKKANI AÇMAK

Düğün sezonu ya da özel günlerde tercih edilen çiçekler de önemli bir gelir kapısı olmaktadır. Az sermaye ile yüksek gelir elde etmek isteyenler çiçekçi dükkanı açarak kendilerine gelir sağlayabilirler. Bu işi yapmak için bazı kriterlerinde sağlanması gerekmektedir.

Çiçek konusunda bilgi sahibi olmanın yanı sıra müşteri iletişimi iyi hizmet ve prensip sahibi olmak da önemli bir yere sahiptir. Bazı noktaları dikkat ederek iyi gelir sağlayabilirsiniz.

CATERİNG HİZMETİ VERMEK

CATERİNG HİZMETİ VERMEK

Catering hizmeti sağlayarak oldukça iyi paralar elde edebilirsiniz. Küçük dükkanlarda işe başlayarak fabrikaya kadar ilerleyen bir süreç yaşayabilirsiniz. Girişimci ruhu olan ve yemek yapmayı seven kişiler catering şirketi açmayı düşünebilir.Şirketlerden öğrencilere kadar birçok yerde catering şirketleri görev almaktadır. Catering firmalarını başvuru yapan binlerce kişi varken kazanç da bir hayli yüksek olmaktadır. Özellikle organizasyon ve şirketlere verilen catering hizmeti ciddi paralar ortaya çıkarır.

TERARYUM VE MİNYATÜR BAHÇE YAPMAK

Teraryum ve minyatür bahçe yapmak son yıllarda oldukça popüler bir hale gelirken bunu kazanca döndürebilirsiniz. Hem eğlenceli bir iş olan hem de yüksek getiri sağlayan teraryum ve minyatür bahçe yapımı kişiye özel siparişler ile yapılabilmektedir.

Ufak çaplı bir araştırma ve birkaç deneme ile kolaylıkla uzmanlaşabilir bu alanda firmalarla anlaşarak üretime geçebilirsiniz

YEŞİL TEMİZLİK HİZMETİ VERMEK

Temizlik şirketleri de oldukça kazançlı işletmeler arasında yer almaktadır. Temizlik şirketleri de kendi içerisinde ayrılırken doğal temizlik olarak adlandırılan işleme uygulayan firmalar daha çok tercih ediliyor. Toksik atık bırakmadan çevreye zararlı olan ürünleri kullanmadan yapılan temizlikler artık daha çok tercih ediliyor.

Hem sağlık açısından hem de tüm dünyayı etkisi altına alan iklim krizi açısından oldukça önemli bir yere sahip olan Bu anlayış Yeşil Temizlik Hizmetleri olarak ayrı bir kategoride iş alan ortaya çıkarır.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERMEK

Danışmanlık hizmeti sağlamak Günümüzde en kazançlı alanlar arasında yer almaktadır. Ufak çaplı bir sermaye ile girişim yapabileceğiniz danışmanlık hizmetinde küçük bir ofis açarak internet ortamında danışmanlık yapabilirsin. Kendinizi müşteri portreyi oluşturduktan sonra büyük atılımlar içerisinde de bulunabilirsiniz.

Meslek için yapmanız gereken en önemli nokta ise hangi alanda hizmet vereceğinizi seçmek olacak. Danışmanlık hizmeti veren kişilerin güvenilir olması ve konu hakkında detaylı bilgiye sahip olması gerekmektedir.

TASARIM TAKI YAPIP SATMAK

Ek gelir sağlamak isteyenlerin tercih ettiği bir girişim olan tasarım takı yapmak farklı modeller iyi pazarlama yetenekli bir ekip ile birleştiğinde ciddi kazançlar sağlamanıza neden olacaktır.

Güzel bir dekorasyona sahip dükkan ile hem göz doldururken yaptığınız tasarım takılarla da farkındalığınızı ortaya çıkarabilirsiniz. Bu sayede ciddi kazançlar elde edebilirsiniz. Şirketlerle iletişim kurarak numune gönderebilir ya da takı dükkanları ile anlaşma sağlayabilirsiniz.

OTO KURTARICI İŞİ YAPMAK

Bu işi yapmak isteyenlerin yüksek maliyeti gözden çıkarması gerektiğini ifade etmek gerekmektedir. Kamyon çekici kurtarıcı gibi araçlar için kullanılan K belgeleri gerekirken şirket için en az 1 tane aracınızın da bulunması gerekmektedir.

İkinci el satın alacağınız bir oto kurtarıcıyı 60 bin TL karşılığında satın alabilirken ilerleyen süreçte ciddi kazançlar elde edebilirsiniz.Ancak bu işi yapmadım maliyetli olduğunu belirtmekte fayda var.

FREELANCE İŞLER YAPMAK

FREELANCE İŞLER YAPMAK

Az sermaye dendiği zaman akla gelen ilk iş freelance işler olmaktadır. Yazarlık logo tasarımı web tasarımı editörlük satış ortaklığı online işlemler gibi pek çok farklı alanda freelance çalışma sistemi yakalayabilirsiniz. Ancak bu iş için kaliteli bir web sitesine sahip olmamız gerekmektedir. Bununla birlikte başlangıçta reklamımız içinde elinizde bir bütçenizin bulunması gerekir.

Elinizde bulunan işleri zamanında teslim ederek güvenilirliğinizi ortaya koyarken gerçekten iyi olduğunuzu da ortaya koymanız gerekmektedir.

YAŞAM KOÇLUĞU YAPMAK

Son zamanlarda en sık duyulan işlerden biri de yaşam koçluğudur. Günümüzde pek çok kişi günlük hayatta fazlası ile yorulmaktadır. Bu durumda rahatlamak için ya da içindekileri anlatabilmek için yaşam koçlarının kapısının çalmaktadır. Kişilere yol gösterici bir görev üstlenen yaşam koçları her anlamda farkındalığı yaratmak zorundadır.

Yaşam koçu olmak için kişilerden herhangi bir bölüm bitirmiş olması istenmez. Bu alanda eğitim sertifikası bulunan kişiler yaşam koçu olarak ciddi kazançlar elde edebilir. İsteyen kişiler ofis ortamında bu işe yönelirken home office sistemi ile de güzel paralar elde edebilir.

YATIRIM YAPMAK

Para kazanmanın en temel noktası yatırım yapmaktır. Sermayeniz artırmak ve para kazanmak için yatırım yaparak piyasadaki yeni yöntemleri keşfedebilirsiniz.

Küçük ya da büyük her türden yatırımcının piyasada yer aldığı görülürken günümüzde yatırım yapmanın önemli bir yere sahip olduğu da gözler önüne serilmektedir. Küçük yatırım İşletmeleri kurarak güzel paralar elde edebilirsiniz.

Nasıl yatırım yapacağınızı öğrenmek için sunulan ücretsiz eğitimlerden yararlanabilirsiniz. Bu sayede sermayenizi değerlendirmeyi öğrenebilir ve güzel kazançlar sağlayabilirsiniz.

BUTİK AÇMAK

Günümüzde en çok tercih edilen sektörlerden biri giyim olurken Butik mağaza açma fikri de göz önünde bulunmaktadır. Doğru yöntemler izlenerek bir butik mağaza açabilirsiniz. Bu sayede ciddi gelirler elde edeceksiniz.

Oyuncak Butik mağaza açmak için rakip araştırması lokasyon seçimi çalışılacak marka ve hedef kitle gibi belli başlı araştırmaların yapılması gerekir. Tüm kriterler tamamlandıktan sonra işinizin başına geçerek para kazanmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

FOTOĞRAF STÜDYOSU AÇMAK

Az sermaye ile yapılabilecek işlerin başında Fotoğraf Stüdyosu açmak gelmektedir. Stüdyonun büyüklüğüne bağlı olarak nasıl hizmet verdiği ve baskı yöntemleri de önemli bir yere sahiptir. Bununla birlikte rekabet ortamının oluşması da ciddi bir risk ortamı doğurmaktadır.

Fotoğraf Stüdyosu açacak olan kişilerin Öncelikle çevresinin ne kadar geniş olduğuna bakmazsa de başta fazla para kazanmamayı göze alması gerekmektedir. Piyasada tanınır hale geldikçe de ciddi gelirler elde edebilirsiniz.

YUMURTA ÜRETİMİ YAPMAK

En çok tüketilen ürünler arasında yer alan yumurta gelir kapısı olarak da görülmektedir. Birçok kişi sadece güvendiği yerlerden yumurta alırken köy yumurtası da tercih edilen ilk seçenekler arasında yer almaktadır. Organik yumurta üretimi yaparak ciddi kazançlar edebilirsiniz. Onun için gerekli olan ilk sey uygun bir yer olacaktır. Bulunduğunuz şehrin coğrafi koşulları da göz önüne alınarak uygun bir ortam sağlamanız gerekmektedir.

ÇAY OCAĞI AÇMAK

Az sermaye ile yapılabilecek işlerin başında çay ocağı açmak gelmektedir. Belirleyeceğiniz güzel bir yerde kaliteli bir hizmet ile güzel kazançlar sağlayabilirsiniz. Bununla birlikte güler yüzlü olmanızda oldukça önemlidir. Girişimcinin hayal gücüne bağlı olarak yapılabilecek güzel bir işletme ciddi gelirlerde ortaya çıkarır.

Çay ocağında ürün yelpazesine geniş tutmanız da müşteriler açısından tercih edilmesi sağlayacaktır. Kalabalık caddeler çok insanın bulunduğu mekanları seçerek güzel sonuçlar sağlayabilirsiniz.

EVDEN EVE TAŞIMACILIK YAPMAK

Ev değiştirmek isteyenlerin ilk tercihi taşımacılık şirketleri olmaktadır. Evden eve taşımacılık yapmak da az sermaye ile yapılabilecek işler arasında görülüyor. Birçok kişiden ev sahibi olmaması öğrenci sayısının fazla olmasının nakliye sektörünü de canlandırmaktadır.

Evden eve taşımacılık yapmak için ilk önce iş hakkında detaylı bir araştırma yapmanız gerekmektedir. Para kazanacağınız konusunda emin olduktan sonra bu işe girebilirsiniz.

NETWORKİNG MARKETİNG

NETWORKİNG MARKETİNG

Networking Marketing bir firmanın ürünlerinin kişiden kişiye pazarlama modeliyle satılması ve her satıştan belli bir yüzde kar alınması sistemine dayanan networking marketing de düşünülebilecek iş fikirleri arasında.Sizin satış yöntemleriniz doğrultusunda ne kadar para kazanacağınız da değişiklik göstermektedir. Bu konuda Avon, Farmasi, Amway gibi markalarda göze çarpmaktadır.

BALIK ÜRETİM ÇİFTLİĞİ KURMAK

Düşük sermayeli işleri Araştırmaya devam ederken balık üretim çiftliği kurmak da bu seçenekler arasında yer almaktadır. Başta küçük bir işletme olarak giriş dikten sonra işletmenizi büyütebilirsiniz. Büyük işletmelerin gelirleri de büyük olacaktır. Ancak ilk başta küçük tutarlar ile girişim yapmanız zarar etmenizi önüne geçecektir.

OKUL KANTİNİ AÇMAK

Düşük gelir ile iyi bir kazanç sağlamak için okul kantini açmayı düşünebilirsiniz. Özel okullar ve dershaneleri kantinleri oldukça iyi paralar kazanmanıza neden olacaktır. İhale yöntemi ile verilen okul kantinlerinin ne kadar kazandığını söylemeye de gerek yoktur.Bu iş için uygun olduğunu düşünen kişiler Öncelikle sertifika almalıdır. Daha sonra ise işletmesinde alacağımız okul kantinini kendinize belirlemeniz gerekmektedir.

SEYYAR SATICILIK YAPMAK

Seyyar satıcılık kavramı birçok kişiye uzak gelse de aslında ciddi oranda para kazanıldığını söylemek mümkündür. Mısırcılar, kestane satanlar, balık büfeleri gibi pek çok seyyar satıcı yer alırken bu alandaki denetimler de her geçen gün artmaktadır.

İşinizi kuralına uygun bir şekilde yapmanız durumunda seyyar satıcılık mesleğinden zarar etmeniz söz konusu bile değildir.Bu işe girişmeden önce yönetmelikleri iyi bir şekilde incelemenizde fayda var.

REKLAM AJANSI AÇMAK

Günümüzde her şey görsel işlerken reklam ajanslarının önemi de bir kez daha gözler önüne serilmektedir. Her geçen gün büyüyen sektör takvim yenilikleri de beraberinde getiriyor. Billboardlar tabelalar kartvizitler ya da afişler gibi pek çok alanda hizmet veren reklam ajansları kısa sürede büyük kazançlar elde edilmesini sağlamaktadır. Grafik Reklam gibi konulara ilgisi olan herkes reklam ajansı kurabilir. Bunun için dikkat etmeniz gereken ilk şey yaşadığınız bölge ve beraberinde rekabet edeceğiniz diğer ajans vardır. Çevrenizin ne kadar güçlü olduğuna bakmanızda da fayda var.

ÇİKOLATA DÜKKANI AÇMAK

Hem Türkiye'de hem de dünyada en sevilen yiyecekler arasında yer alan çikolata sağlığa da faydalı bir besindir. Bu lezzete karşı koyamazken bunu meslek haline de dönüştürebilirsiniz. Çikolata dükkanı açmak için işin inceliklerini öğrenmeniz gerekmektedir. Ruhsat satış izni gibi Evrakların tam ve eksiksiz bir şekilde olması ve bununla birlikte satış yapacağınız bölgenin de iyi bir yer olması kazanç açısından oldukça önemlidir. Bununla birlikte müşteri çekmek için iyi bir reklam planlamasının da yapılması gerekir.

YOGA VE PİLATES SALONU AÇMAK

Son yıllarda önemli bir yere sahip olan yoga günümüzde en çok tercih edilen spor anlayışı içerisinde yer almaktadır. Hem hayatın stresinden kurtulmak hem de daha sağlıklı bir yaşam oluşturmak için yoga ve pilates salonları tercih edilmektedir. İsteyen kişiler kurumsallaşmış firmaların bayiliği oluşturabilirken kendi markasını da ortaya çıkarabilir.Bu alanda faaliyet göstermek isteyen kişilerin Öncelikle eğitim sertifikasını bulunması da gerekir.

ORGANİZASYON ŞİRKETİ KURMAK

Kazanç elde etmek isteyen birçok kişi organizasyon şirketi seçeneğine de yönelmektedir. Organizasyonu büyük bir sorumluluk gerektirdiğini belirtmekte fayda var. Yüzbinlerce insanın yer alacağı faaliyetler içerisinde bulunabilirken hatasız ve eksiksiz bir iş yapmanız gerekmektedir. Şirket adına yapılan tek bir olumsuz yorum da bütün şirketi etkileyen sonuçlar ortaya çıkarabilir. Organizasyon işi iyi bir kazanç elde etmenizi sağlasa da içerisinde pek çok dezavantajı da barındırmaktadır. Ancak tüm bu dezavantajları avantaja çevirme imkanınız da bulunmaktadır. İş hakkında detaylı bilgi elde ederek planlı bir çalışma sistemi ile ciddi karlar elde edebilirsiniz.

Çiçek Dükkanı açmak

ÇOCUK AKTİVİTE MERKEZİ AÇMAK

Anne ve babaların iş hayatında aktif rol oynaması ile birlikte çocuk aktivite alanlarına da ilgi arttı. Eski zamanlarda olduğu gibi çocuklar artık özgürce dışarı çık almamaktadır. Bu neden aileler alışveriş merkezlerinde açılan çocuk aktivite alanlarına yönelmektedir. Çocuklarınızı bu alanlara bırakarak işlerinizi kolaylıkla halledebilir ve bu sayede çocuklarında eğlenceli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz.

BEBEK GİYİM MAĞAZASI AÇMAK

Düşük bütçeli iş sahibi olmak isteyenlerin bir diğer tercihi ise bebek giyim mağazası açmak olabilir. Gerekli izin ve ruhsat belgeleri tamamlandıktan sonra dikkat çeken kampanyalar ile belirli bir müşteri kitlesi yakalayabilirsiniz. Ayrıca uygun bir lokasyon ortamı seçerek de güzel kazançlar elde edebilirsiniz.

AVM’LERDE STAND AÇMAK

Günümüzde pek çok kişinin tercih ettiği noktalar alışveriş merkezleridir. AVM içerisinde açılacak statlarda pek çok kişinin Uğrak noktası olacaktır. Açacağınız çay kahve standı, kozmetik parfüm standı gibi pek çok farklı seçeneğiniz yer almaktadır. İsteyen kişiler bazı firmaların bayiliklerini de oluşturabilmektedir.

MEYVE SUYU BARI AÇMAK

Sağlıklı beslenme üzerine birçok çağrı yapılırken günümüzde insanlar daha sağlıklı alternatifleri araştırmaktadır. Sağlıklı beslenmek ve gün boyu enerjik kalmak için düzgün besinler tercih edilmelidir. Az sermaye ile açabileceğiniz meyve suyu barı ciddi kazançlar getirecektir. Dükkanın açılacağı yerin işlek olması ve yakınında benzer işletmelerin olmaması size avantaj sağlayacaktır.

OTO YIKAMA DÜKKANI AÇMAK

Oto yıkama dükkanı açarak yüksek kazançlar elde edebilirsiniz. Günümüzde pek çok kişinin arabası bulunurken bu araçların yı katılması için de ilk başvurulan noktalardan biri oto yıkama dükkanlarıdır. Düşük sermaye ile açabileceğiniz oto yıkama İşletmesi iyi miktarda para kazanmanızı sağlayacaktır.

Onun için dükkanın açacağınız yer, şirkette çalışanlar da önemli bir yere sahip gel kaliteli ve güvenilir bir hizmet sunmak en dikkat edilen noktalardandır.

GÜZELLİK SALONU AÇMAK

Günümüzde kadınlar kendilerine daha çok önem verirken güzellik salonlarına gitmektedir. Sunulan hizmetin kalitesi bakımından oldukça önemli bir yere sahip olan bu işletmeler düşük bütçeli işler arasında bulunmaktadır.

GÜZELLİK SALONU AÇMAK

ETÜT MERKEZİ AÇMAK

Az sermayesi bulunan kişileri tercih edeceği bir diğer iş ise etüt merkezi açmak olabilir. Özellikle eğitim sektöründe faaliyet gösteren kişiler girişim yapmak istiyorsa Etüt Merkezi açmayı düşünebilir. Öğrencilerin okulda aldıkları eğitimi desteklemek amacıyla açılan etüt merkezleri pek çok kişiye de gelir kapısı olmaktadır.

TASARIM VE KİŞİYE ÖZEL ÜRÜNLER ÜZERİNE DÜKKAN AÇMAK

Tasarım ve kişiye özel ürünler üzerinde çalışmalar yapan birçok kişi kendisini ofis açmayı düşünmektedir. Ürün çeşitleri Tamam ben kişiye bağlı olurken alınan talep doğrultusunda kazanılan tutarlarda değişiklik göstermektedir. Özellikle hediyelik ürünler üzerine yönelmek en güzel tasarımların ortaya çıkmasına hem de ciddi kazançların sağlığını olmasına neden olmaktadır.

PARTİ EVİ AÇMAK

Belki de birçok kişinin ilk defa duyduğu bu iş kapısı son yıllarda parti ve özel etkinlikler için tercih edilen mekanlar arasında yer almaktadır. Animasyon ve catering hizmetleri gibi Farklı seçeneklerinin yer aldığı parti evinde ekstra hizmetler ile de kazancınızı arttırabilirsiniz. Bu işi keyifli ve kazançlı bir hale getirmek ise sizin Hayal gücünüze kalmış bir durumdur.

ANTİKA DÜKKANI AÇMAK

Antika eşya ve mobilyaları satmakta iyi bir kazanç kapısı olarak görülmektedir. Açacağınız Küçük bir dükkan ile ciddi gelirler elde edebilirsiniz.

DANS OKULU AÇMAK

Hemen hemen çok az maliyet gerektiren bir meslek olan dans okulları hem eğlenceli hem de kazançlı bir iş olarak görülür. Farklı toplulukları bir arada toplayan Bu meslek oldukça iyi kazançlar elde etmenizi de sağlayacak.

VEJETARYEN VE VEGAN DOSTU RESTORAN AÇMAK

Günümüzde pek çok kişi vejeteryan ya da vegan olurken yeni iş alanları da ortaya çıkmaktadır. Normal restoranlarda kendilerine özel menü bulamayan birçok kişi vejeteryan ve vegan dostu restoranlara yönelmektedir. Bu sayede işletmeniz kendisini geliştirirken güzel kazançlarda elde etmenizi sağlayacaktır.

KREŞ-GÜNDÜZ BAKIMEVİ AÇMAK

Kadınların daha çok iş hayatında yer alması ile birlikte çocuklarını bırakacakları güvenli yer arayışı da artıyor. Bu nedenle Kreş ve Gündüz bakımevleri birçok kişi için kurtarıcı bir görev üstlenmektedir. Bu durumda iş kurmak isteyenlere önemli gelir kapısı oluşturuyor. Özellikle Çocuklarla vakit geçirmeyi sevenlerin keyifle yapacağı bu meslek güzel gelirler kazanılmasında sağlayacaktır. Bu konuda Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının belirlediği yönetmelikleri dikkat etmeniz gerek.

KAHVALTI EVİ AÇMAK

Küçük bir işletme açmak isteyen kişiler kahvaltı evi açma fikrini düşünebilir. Yüksek kar markacı bulunan bu mesleği yapma oldukça basittir. Haftanın her günü işletilen kahvaltı evleri müşterilerin midelerine hitap etmektedir. Gerekli yerlerde uygun belgelerin temin edilmesi ile birlikte düşük bütçeli bir şekilde bu işe giriş yapabilirsiniz.

BÖCEK YETİŞTİRİCİLİĞİ YAPMAK

Dünya kaynakları azalırken alternatif besinlerde ortaya çıkmaktadır. İlerleyen yıllarda daha alternatif bir hale gelecek olan böcek yetiştiriciliği düşük Bütçe ile yapılabilecek işler arasında yer almaktadır. Çekirge ipek böceği hamam böceği gibi farklı türleri yetiştirilmesi ile kazanılan paralar duyanları şaşırtıyor.

BUTİK PASTANE AÇMAK

Yiyecek içecek sektörü ciddi kazançlar ortaya çıkaran meslek grupları arasında yer almaktadır. Butik bir pastane açarak düşük maliyetli yüksek kar markajlı bir iş elde edebilirsiniz. Dükkanı açacağınız konuma dikkat ederken sunulan hizmetin de oldukça iyi olması gerekmektedir. Butik pastane açmak isteyen kişileri detaylı bir araştırma yaparak girişmesi gerekmektedir.

BUTİK PASTANE

MAKYAJ HİZMETİ VERMEK

Dünyadaki güzellik algısının değişmesi ile birlikte makyajın önemi de hayatımız içerisinde yer almaktadır. Bu nedenle makyaj artistinde bir artış görülürken iş kapısı olarak da dikkat çekiyor. Elde ettiği kazanç ve iş tanımı ile oldukça cazip görünen makyaj uzmanları iyi yapılması durumunda ciddi kazançlar ortaya çıkarır. Gerekli eğitimler alınarak sizden makyaj sanatçısı olabilirsiniz.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ SATIŞI YAPMAK

Türkiye'de ve dünyada en çok tüketilen ürünlerin başında süt ve süt ürünleri gelmektedir. Kendi hayvanlarınıza üreteceğiniz ürünleri kiralayacağınız bir dükkan da satabilirsiniz. Bunun yanı sıra güvenilir kaynaklardan elde edilen ürünlerin satışında gerçekleştirebilirsiniz. Online yollarla satış yapılabilirken insanların günlük süt ihtiyacı da karşılanmaktadır. Bunun yanı sıra yiyecek-içecek sektöründe hizmet veren kahvaltı evleri, restoran gibi yerlere de satış yapabilirsiniz.

SALEP YETİŞTİRMEK

Tarım sektöründe çalışma hayatına atılmak isteyen kişiler salep yetiştiriciliği yapabilir. Elde ettiğiniz kazançlar ciddi miktarlar ortaya çıkartmaktadır. Faydalı olan salep Kış mevsiminde oldukça fazla tüketilmektedir. Endemik türler arasında yer alan salep Anadolu orkidesinin yumrularında elde edilir.

Tarım Bakanlığı tarafından sunulan teşvik programı içerisinde yer alan salep yetiştiriciliği de düşük bütçe ile girebileceğiniz işler arasında yer almaktadır.

KİŞİSEL ANTRENÖRLÜK YAPMAK

Birçok farklı yöntem izleyerek yapılabilen bu iş insanların istekleri doğrultusunda da değişiklik gösterebilmektedir. İstek ve talepler baz alındığında kişisel antrenör olarak görev yapacak kişiler farklı niteliklere sahip olması gerekmektedir.İsteyen kişiler salon açarak bu işi yürütürken serbest çalışarak da antrenörlük yapmak mümkündür.

SPA MErkezi açmak

SPA MERKEZİ AÇMAK

Spa merkezi açarak güzel kazançlar elde edebilirsiniz. Maliyeti düşük olan bu iş için deneyim ve bilgi sahibi olmanız gerekir. Bunun yanı sıra işe girişmeden önce rakip spor merkezlerinin araştırılması ve hangi hizmetleri yapıldığına bakılması gerekmektedir. Merkezden reklam kampanyalarının da iyi yapılması ve müşteri memnuniyetini bulunması gerekir. Belli bir müşteri potansiyeli yakaladıktan sonra ise ciddi kazançlar ortaya çıkabilir.

DOĞAL-ORGANİK OYUNCAK YAPMAK

Günümüzde her şeyin en sağlıklısı ve en doğal araştırılırken bebekler için önemli olan oyuncaklarda da doğal ve organik olması oldukça önemlidir. Bu neden aileler çocuklarını kimyasallardan uzak tutmak için doğal ve organik oyuncak arayışı içerisine girmektedir. Kimyasal işlem görmeyen zararsız boyalarla boyanmış olan oyuncaklar oldukça dikkat çekiyor. Bu konuda yeterli eğitimi bulunan kişiler doğal organik oyuncak yapma işine girebilir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN