Basılacak mı basılmayacak mı tartışması bitti! Kalıpları bile hazır, talimat bekleniyor

Basılacak mı basılmayacak mı tartışması bitti! Kalıpları bile hazır, talimat bekleniyor

Alım gücünün düşmesi ve hayat pahalılığı nedeniyle en yüksek banknot 200 TL'ler bile alışverişlerde yetmez hale geldi. Ekonomistler, 500 TL banknot ve 5 TL madeni paraların basılması gerektiğini sıklıkla dile getirirken konuyla ilgili çarpıcı bir gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar...

Darphanenin yeni paralarla ilgili olarak çalışmalara başladığı geçtiğimiz hafta öne sürülmüştü. Uzmanlar alım gücünün düşmesi nedeni ile yapılan bu çalışmanın şart olduğunu düşünüyor.

Ekonomist Şenol Babuşcu, 500 TL'lik banknot ile 5 TL'lik madeni paralar için çalışmaların başladığını öne sürmüştü.

senol-babuscu-500-tl-banknot.jpg
Şenol Babuşçu

"YENİ PARALARIN KALIBI HAZIR"

Halk TV'den Ayşenur Arslan, Medya Mahallesi programında ekonomist Şenol Babuşçu'nun 500 TL'nin kalıbının hazır olduğunu söylediğini aktardı.

Arslan, "Şenol Babuşçu, Halk Tv programcısı Naz Özdeğirmenci'ye verdiği özel bilgide "500 TL'nin kalıbı hazır olduğunu söyledi" dedi.

Ayşenur Arslan, demir TL'lerin de basılmak için talimat beklediğini söyledi.

darphane.jpg

ALIM GÜCÜ DÜŞTÜ, 500 LİRALIK BANKNOT GELİYOR

Bir süredir ekonomistler hükümetin böyle bir hazırlık içinde olduğunu dillendiren uzmanlar, Türk lirasının alım gücünün düşmesi sebebiyle bunun şart olduğunu söylüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz ise, "500 liralık banknotlara Türkiye'nin ihtiyacı yok" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN