İzmir'de lüks rezidansta yangın: Vatandaşlar canını kurtarmak için balkondan atladı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Folkart Sitesi’nde çıkan yangının 40 daireyi etkilediğini açıkladı. Kasapoğlu, yangının ikinci kattaki elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi. Lüks rezidans alev topuna dönerken bazı vatandaşların canını kurtarmak için balkonlardan atladığı öğrenildi. Ekipler tarafından kontrol altına alınan yangından 7 vatandaşın etkilendiği belirtildi.

İzmir'in Narlıdere ilçesinde saat 22.30 sıralarında Folkart Sitesi’nde çıkan yangın kısa sürede büyüyerek binayı sardı. Lüks rezidans alev topuna dönerken bazı vatandaşların canını kurtarmak için balkonlardan atladığı öğrenildi.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri, alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına müdahale etti.

Çevredeki binalarda oturanlar önlem amaçlı evlerini terk ederken, yanan siteden zaman zaman patlama sesleri duyuldu.

cxvcxvcx.png

İZMİR VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Olay yerine gelen İzmir Valisi Selim Köşger, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Köşger, yangının başladığı sırada tüm binada oturanların tahliye edildiğini bildirdi.

6860634-001.jpg

Köşger, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir patlama ve parlamadan bahsediliyor. İlerleyen zamanlarda yapılan tetkiklerle anlaşılacaktır. Ama bina çelik konstrüksiyon ve ahşap karma olduğu için çok seri şekilde yayılmış. Bir de sert bir rüzgar var, söndürmekte zorluk çekiliyor. İnşallah en kısa sürede söndürüp başka bir bloğa zarar vermeden sonlandırmaya çalışıyor arkadaşlar. Hastanelerde herhangi bir yaralı da yok şu an itibarıyla, çok şükür can kaybı olmadan atlatacağız umarım."

6860600.jpg

"YARALI VE CAN KAYBI BİLGİSİ YOK"

Bir televizyon kanalı yayınına bağlanarak yangınla ilgili son durumu aktaran Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, "Şu ana kadar yaralı ve can kaybı bilgisi yok" dedi.

KILIÇDAROĞLU, SOYER'DEN YANGINA İLİŞKİN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangına ilişkin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'le görüştü. CHP Basın Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, Narlıdere'de çıkan yangın nedeniyle Soyer'i telefonla aradı. Yangının çıkış nedeni ve vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi alan Kılıçdaroğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti.

6860601.jpg

TUNÇ SOYER: TEK DİLEĞİMİZ CAN KAYBI YAŞANMAMASI

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yaptığı açıklamada, "Narlıdere'de çıkan site yangınına itfaiye ekiplerimiz tüm gücüyle müdahale ediyor. Binanın dış cephesinin ahşap kaplama olması çalışmaları güçleştirirken, ekiplerimiz alevlerin diğer bloklara yayılmasını engellemek için çalışıyor." dedi. Soyer, "Can kaybı yok, içeride kalan olmadı." ifadelerini kullandı.

6860635.jpg

İBRAHİM TATLISES: BÜTÜN KOMŞULARIMA GEÇMİŞ OLSUN

Sitede dairesi olan İbrahim Tatlıses yaptığı açıklamada, "Folkart'ta oturan bütün komşularıma geçmiş olsun. İki gün önce geliyordum Îzmir'e. Uçaklarda yer yok diye gelemedim. Herkese geçmiş olsun. İnşallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin" dedi.

AFAD: HERHANGİ BİR CAN KAYBI YOK

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) İzmir’de meydana gelen yangına müdahale edildiğini ve şu anda can kaybı bilgisinin olmadığını açıkladı. AFAD sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "İzmir ilimizin Narlıdere ilçesinde bulunan bir sitede devam eden yangına itfaiye ekipleri, AFAD, Orman Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğünün TOMA ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. An itibarıyla herhangi bir yaralı ve can kaybı bilgisi bulunmamaktadır. Olaydan etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Gelişmeleri takip ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

SAĞLIK BAKANI KOCA: 7 VATANDAŞIMIZ ETKİLENMİŞTİR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir Narlıdere’de bir sitede meydana gelen ve kontrol altına alma çalışmaları devam eden yangından 7 vatandaşımız etkilenmiştir. 6 kişi dumana maruz kalmış, bir kişinin ayağında burkulma olmuştur. Gerekli tıbbi müdahaleler yapılmıştır, her birinin durumu iyidir. Olay yerine toplam 70 sağlık görevlisi; 20 adet 112 ambulansı, 2 UMKE Timi görevlendirildi. İzmir’e geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah benzer tüm olaylardan korusun." ifadelerini yazdı.

YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ OLDU

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Folkart'ta çıkan yangının 40 daireyi etkilediğini açıkladı. Kasapoğlu, yangının ikinci kattaki elektrik kontağından kaynaklandığını söyledi.

YANGIN BÜYÜK ÖLÇÜDE KONTROL ALTINA ALINDI

İzmir'in Narlıdere ilçesindeki bir sitede çıkan yangının söndürme çalışmaları devam ediyor. Yangınla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Ekiplerimizin müdahalesi sonucunda yangının diğer bloklara sıçraması önlendi. Söndürme çalışmaları devam ederken, yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN