Kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kirada yüzde 25 zam sınırından sonra ev sahipleri şimdi de bu yöntemi buldu

Kiracıları yakından ilgilendiriyor! Kirada yüzde 25 zam sınırından sonra ev sahipleri şimdi de bu yöntemi buldu

2021 Kasım ayında başlayan ekonomik kriz, emlak piyasasını altüst etti. Konut fiyatlarının yanı sıra kiralar 3 katı kadar zamlandı. Fahiş kiralara karşı bir süredir uygulanan yüzde 25'den fazla zam yapılmasının yasaklanması, temmuz ayında uzatılacak. Ev sahipleri, bu yasağı delmek farklı bir yöntem geliştirdi. İşte, ev sahiplerinin bulduğu o metot...

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kirada yüzde 25 alt sınırı uygulamasının süresini uzatmayı düşündüklerini açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından ev sahipleri çareyi farklı çözüm yolları aramakta buldu.

Uzmanlar, dünya genelinde yapılan değerlendirmeler sonucunda konut fiyatlarında ki artışın ardından uygulamaya geçilen kira sınırının piyasanın gerçekliğini yansıtmadığına dikkat çekiyor.

KISA SÜRELİ KİRALAMA YÖNTEMİ YAYGINLAŞACAK

Konuyla ilgili olarak Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı Mustafa Koçak, yüzde 25 sınırının uzatılmasına farklı çözüm yolları arayan konut sahipleriyle ilgili şunları söyledi:

"Kira artışı sınırının ardından ev sahipleri genelde iki seçeneği tercih ediyor. Bazıları konutlarını satmaya başladı. Evleri boş olanlar da ya 6 aydan kısa süreli kontratlar yapıyor ya da günlük ve haftalık gibi daha kısa süreli kiralamalara yöneliyor. Yüzde 25 sınırının uzatılması kısa süreli kiralamaları daha da artıracağını düşünüyorum."

mustafa-kocak-emlak-yorumlari.jpg
Mustafa Koçak

'EVİMİ SATIYORUM, EVDEN ÇIK' SAHTEKARLIĞI

Yüzde 25 sınırı kararının uzatılması kiracıların yüzünü güldürse de ev sahipleri tarafından hoş karşılanmadı. Ev sahiplerinin üreteceği çözüm yolları, kiracıları olumsuz yönde etkileyecek gibi gözüküyor.

Evini kiraya veren kişilerin ise bu çözüm yollarına başvurmalarının nedeni, kiracılardan aldıkları kiralara istedikleri oranda zam yapabilmelerinin önüne geçilmiş olması.

Evini satacağını söyleyerek kiracısını evden çıkaran ev sahibi, çıkan kiracının yerine başka bir kiracı oturtması durumunda ise suçlu sayılacak.

Durumu fark eden kiracı mahkeme yoluna giderek bir yıllık kira ücretini ev sahibinden alabilir. Böylelikle getirilen kira alt sınırı ile yılardır sıkıntı yaşayan kiracıların hakları korunmuş oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN