Emekli maaşına 1300 TL zam geliyor! 8 bin 800 TL seçimden önce hesaplara yatacak

Emekli maaşına 1300 TL zam geliyor! 8 bin 800 TL seçimden önce hesaplara yatacak

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan emekli vatandaşlara müjdeyi vermiş ve en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'ye çıkarılmıştı. Seçim öncesine yetiştirilmeye çalışılan intibak zammıyla beraber en düşük emekli maaşı 1300 TL artarak 8 bin 800 TL olacak. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'ün açıklamaları, geçim sıkıntısı çeken emeklilerin yüzünü güldürdü. İşte, emekli maaşı intibak zammı son durum...

Milyonlarca emekliyi ilgilendiren düzenlemeyle intibak zammının 1300 TL olması ve en düşük emekli maaşının 8 bin 800 TL'ye yükselmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 TL'ye çıkardıklarını açıklamıştı. Yükselen maaşların ardından Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün, intibak zammı ile ilgili çalışmaların olduğunu söyledi.

EMEKLİ MAAŞINA İNTİBAK ZAMMI YAPILACAK MI?

İntibak zammı ile ilgili girişimlerin olduğunu belirten Ergün, bu girişimlerin olumlu sonuçlanması durumunda emekli maaşlarına 1300 TL zam yapılacağını ve böylece en düşük emekli maaşının 8 bin 800 TL'ye yükseleceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz ay açıkladığı en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL'ye çıkarılmasının yanı sıra emekli bayram ikramiyelerine de zam yapılmıştı. Peş peşe gelen zam haberleri emeklilerin yüzünü güldürürken, Ergün'ün açıklamaları da umut oldu.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 8 BİN 800 TL OLACAK

Emekli vatandaşlara çifte zammın ardından intibak zammı da yapılırsa maaşların 8 bin 800 TL olması bekleniyor. İntibak zammının gerçekleşmesi için Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'ün girişimlerinin olumlu sonuçlanması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN