Binance’deki ‘yanlış veri türü’ hatasının nedeni belli oldu

Binance’deki ‘yanlış veri türü’ hatasının nedeni belli oldu

Kripto para borsası Binance TR’de çıkan 'yanlış veri türü hatası'nın ne anlama geldiği ortaya çıktı. “Ön yüzde formdan gelen veriler, kontrol edilip değerlendirilmek için başka bir sayfaya gönderilir. Hedef sayfa ulaşılamaz halde olduğu için kullanıcı tarafından gönderilen veriler değerlendirilemiyor" açıklaması yapıldı.

Bu sabah, dünyada en yaygın kripto para borsalarından Binance TR'de meydana gelen teknik aksaklık kullanıcıları telaşlandırdı. Kullanıcılar web sitesi ve mobil uygulamadan giriş yaparken ‘Yanlış veri türü’ hatasıyla karşılaştı.

Bu hatanın ne anlama geldiğine ilişkin açıklama yapan yazılımcı Berkay Çatak, “Binance web sitelerine ve mobil uygulamalarına bu sabah saat 09.30 civarında erişim kesildi. Giriş yapmaya çalışan kullanıcılar “yanlış veri türü” şeklinde bir hata ile karşılaşıyorlar. Bu hatanın nedeni şudur; ön yüzde formdan gelen verileri kontrol etmek ve değerlendirmek üzere başka bir sayfaya gönderilir. Hedef sayfa ulaşılamaz halde olduğu için kullanıcı tarafından gönderilen veriler değerlendirilemiyor. Binance yazılım tarafında ise böyle bir durumda “yanlış veri türü” hatası kullanıcının karşısına çıkıyor” dedi.

HER YAZILIMIN BAKIMININ YAPILMASI GEREKİR

Dünyada kabul görmüş yazılım geliştirme süreçlerindeki adımları; tasarım, kodlama, entegrasyon ve bakım olarak sıralayan Çatak, “Bu adımlar doğrultusunda uygulamanın sağlıklı çalışabilmesi için yapılan ve yayınlanan her yazılımın bakımının yapılması gerekmektedir. Binance ise planlı bir bakım çalışması ile güncellemeleri gerçekleştirip kullanıcı deneyimin artırılmasını sağlamakta” diye konuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN