BYD otonom sürüş lisansını da aldı! Tesla'nın en büyük rakibiydi bu özellikle birlikte...

BYD otonom sürüş lisansını da aldı! Tesla'nın en büyük rakibiydi bu özellikle birlikte...

Çin'in dev otomobil markası BYD, sektöre yeniliklerle giriş yapmaya devam ediyor. Tesla'nın en büyük rakibi olan BYD, bu kez de otonom sürüş lisansı aldı. Yeni özelliği tüm rakiplerini korkuttu. Peki, Türkiye'ye ne zaman gelecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

HİLAL NAS | KARAR

Sektöre yeniliklerle giriş yapmaya devam eden Çin'in otomobil şirketi BYD, otonom sürüş lisansı ile tüm dikkatleri üzerinde topladı. Lisans hakkında önemli açıklamalarda bulunan şirket, yüksek hızlı yollarda seviye 3 otonom sürüş için test lisansı alındığını belirtti. Son yıllarda oldukça dikkat çeken araç modelleri arasında yer alan BYD’nin yeni özellikleriyle birlikte ne zaman Türkiye'ye geleceği de merak konusu oldu. Peki, Türkiye'ye ne zaman gelecek? İşte merak edilen sorunun yanıtı…

byd-otonom.jpg

BYD, yüksek hızlı yollarda seviye 3 (L3) otonom sürüş için test lisansı alan Çin'deki ilk otomobil üreticisi olduğunu duyurdu. Şirket, bu önemli lisansı 21 Temmuz tarihinde Shenzhen'de aldığını açıkladı, ancak bu bilgi bugün kamuoyu ile paylaşıldı. BYD'nin bu bilgiyi daha önce paylaşmama sebebi hakkında herhangi bir açıklama yapılmadı.

L5 İÇİN ÇOK ERKEN

Shenzhen merkezli otomobil üreticisi, seviye 3 (L3) otonom sürüşün tamamen otonom sürüş anlamına gelmediğini vurguluyor. Şirketin açıklamasına göre, L2'den L4'e kadar olan otonom sürüş seviyeleri, sürücülerin bazı sürüş fonksiyonlarını hala tamamlamasını gerektiriyor. Sadece L5 seviyesi, tamamen kendi kendine sürüş özelliğine sahip. BYD, "Şu anda bu kavram hakkında konuşmak için çok erken" ifadelerini kullanıyor.

byd-otonom-surus-lisansi-aldi.jpg

Son zamanlarda Çin'de aralarında bazı yabancı markaların da bulunduğu çok sayıda şirket, L3 test izni aldı. Bunlar arasında Mercedes-Benz ve BMW gibi Avrupalı markalar yer alıyor.

Bu gelişme, otonom sürüş teknolojileri alanında yaşanan hızlı ilerlemeyi ve bu alandaki rekabeti gösteriyor. BYD'nin bu başarısı, şirketin teknoloji ve inovasyon konusundaki liderliğini pekiştiren bir adım olarak görülüyor. Ancak, otonom sürüşün tam anlamıyla gerçekleşmesi için daha çok yol kat edilmesi gerektiği de bu süreçte açıkça ortaya çıkıyor.

byd-otonom-surus.jpg

TÜRKİYE'YE NE ZAMAN GELECEK?

Çin otomotiv sektöründeki bu önemli adım, sadece BYD için değil, tüm sektör için yeni kapılar açıyor ve otonom sürüşün geleceğine dair heyecan verici beklentileri artırıyor. BYD'nin Türkiye'de otonom sürüş için başvurup başvurmadığı bilinmiyor. Dünyanın en büyük elektrikli otomobil üreticisi haline gelen BYD, Tesla'nın piyasadaki rakipsizlik durumunu ortadan kaldırmıştı. Bu yeni özellikle birlikte Tesla ile rekabetinin daha da kızışması bekleniyor. Tesla'nın Türkiye'de de otonom sürüş özelliği henüz gelmedi ama yakın dönemde gelmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN