Dolar 30 TL'yi Görecek! Tuna Kaya 'Sert Atak' Tarihini Verdi! TL Ateşe Atıldı

Dolar 30 TL'yi Görecek! Tuna Kaya 'Sert Atak' Tarihini Verdi! TL Ateşe Atıldı

Herkesin aklında ne zaman artacak? Hangi seviyelere gidecek? Hangi tarihlerde dolar yükselecek? sorularını yanıtlayan Piyasa Uzmanı Tuna Kaya Youtube kanalında açıkladı. Doların 30 lirayı rahatlıkla göreceğini ifade eden Tuna, yatırımcıya kur şoklarına da hazır olun uyarısında bulundu.

Türk Lirası'nın ateşe atıldığını ifade eden Piyasa Uzmanı Tuna Kaya, doların çıkacağı pik seviyeyi verdi. Dış borçlar ve yükselen enflasyondan dolayı dolar ciddi sıçrayışların yaşanacağını belirten Kaya, "Dolar rahatlıkla 30 lirayı görecek" diyerek tarihi verdi. İşte detaylar.

dolarcik-001-001.jpg

KIŞ AYLARINDA SERT ATAKLAR OLACAK

"Yaz aylarında dolar kurunda artış gördük. Turizm gelirlerindeki artık, yurt dışından gelen Türklerin döviz bozdurması kurda yaz aylarında yaz stabil tutuyordu yada yaz aylarında baskılıyordu. Şimdi ki duruma bakınca Rusya-Ukrayna savaşı enerji fiyatlarını artırdı. Enerji fiyatlarında yükseliş gördük. Ancak geçen yıl Sonbahar aylarında yükselen enflasyon karşısında gelişmekte olan ülkelerin faiz artırırken, Türkiye faiz düşürdü. Bundan dolayı geçen yıl Aralık ayında 18 seviyesini gördük. Bu yıl yazlarında artan kur sonbaharda tehlikeli boyutları görebilir. Hatta kış aylarında 2023 yılına doğru çok sert ataklar görebiliriz. Peki neden Sonbahar diyoruz? Öncellikle ticaret açığı veriyoruz. Yıllık ticaret açığı 80 milyar doları aşacak. Her geçen gün dış borçlanma artıyor. Bunların geri ödenmesi için Türkiye'nin CDS borcu artıyor."

altin-001-001-001.jpg

EYLÜL AYINDA BÜYÜK RAKAMLARA HAZIR OLUN

"Ağustos- Aralık ayında 23 milyar dolar dış borcu görünüyor. Geçen yıl Aralık ayında olan kur şokunu dış güçlere yüklediler. Şimdi enflasyon diyorlar. Enflasyonun düşmesi için kuru düşürmez. Türkiye'ye ciddi anlamda döviz girmesi gerekiyor. Dolar kuru merdiven şeklinde yukarı yönlü devam ediyor. 17 bandını kırdı şu an 18'e geçti. 8 bandı aşılırsa 19 sonra 20 ve daha sonra 22'ye kadar gidecek. Eylül'e kadar böyle devam edecek. Kur 30 seviyesine gideceğini rahatlıkla söyleyebilirim."

DOLARA YIL SONUNDA 30 LİRAYI BULACAK

"Geçen yıl Aralık ayında kur şoku yaşamıştık. Eylül'e kadar 20'li seviyelere ulaşmasını Eylül'den sonra bir kur şoku yaşanabilir. 19 seviyesinin üzerine çıkması durumunda 24 seviyelerine çıkarabilir. Dolar kuru mor banda geldi. Bunu altığında yukarı yönlü yani 27 seviyeler görülebilir. Kur şokuyla 30-31'li seviyeler bekliyor. Gelecek dalganı nereden geleceğini söyleyemem. Mevcut ödemeler, cari açık gibi durumların kuru yukarı taşıyacak ana maddeler arasında."

"TÜRK LİRASI ATEŞE ATILDI"

"Yurt içi yerleşikler tekrardan döviz almaya başladı. Yani dövize yönelim tekrar başladı. Kur Korumalı Mevduat şu an tehlike oluşturuyor. Devletin tahvilleri eksi 41'i gösteriyorsa TL'yi savunacak bir şey kalmıyor. Aslında TL'nin ateşe atıldığını gösteriyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN