Doların işi bitti! Ünlü ekonomist açıkladı: Elinde doları olanlar panikte

Doların işi bitti! Ünlü ekonomist açıkladı: Elinde doları olanlar panikte

Ünlü bankadan kritik dolar açıklaması! Dolar yatırımcıları panik içinde... Doların dünya ekonomisindeki hakimiyeti son bu bulacak? Uzman isim açıkladı. "Doların işi bitti..."

Son dönemde döviz piyasalarında yaşanan dalgalanmalar ve doların dünya ekonomisindeki rolüne dair tartışmalar, finans dünyasını meşgul ediyor. Ünlü ekonomist, doların geleceği hakkında kritik bir açıklama yaptı. Bu açıklama dolar yatırımcılarını endişeye sürüklüyor.

DOLARIN HAKİMİYETİ SONA ERİYOR

gfd.jpg

Columbia Üniversitesi'nden ekonomi profesörü Jeffrey Sachs'ın BRICS ülkelerinin (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika) dolar karşısında dayanıklı alternatifler oluşturabileceği ve Amerikan dolarının dünya çapındaki hakimiyetini sona erebileceğini söyledi.

DOLARA KARŞI FARKLI ALTERNATİFLER OLUŞACAK

616x321-dolar-son-dakika-14-mart-euro-ve-dolar-kuru-ne-kadar-oldu-guncel-doviz-kurlari-1552542383686.jpg

Doların hakim küresel para birimi rolünün son bulacağını söyleyen Sachs, "BRICS, dolara karşı dayanıklı alternatifler yaratabilir. Gerçekten de doların dünyadaki baskın ve hakim küresel para birimi rolü son bulacak" dedi.

DOLARIN PAYI AZ OLACAK

ter-001.jpg

Sachs, "BRICS, çoklu para birimi sistemine geçişi hızlandıracak. Dolar rolünü oynamaya devam edecek, ancak diğer para birimleri arasında az bir paya sahip olacak" şeklinde değerlendirme yaparak dikkat çekti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN