Düşük faizli konut kredisiyle ilgili dikkat çeken yorum: En az 100 bin lira maaş...

Düşük faizli konut kredisiyle ilgili dikkat çeken yorum: En az 100 bin lira maaş...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ev almak isteyenlere 0,99 faizle, 10 yıla kadar taksitle, 2 milyon TL'ye kadar kredi verileceğini açıklamıştı. Erdoğan'ın açıklamalarından sonra kredi hesabı yapmaya başlayan vatandaşların ne kadar ödeyeceği konusunda Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Kas, bilgi verdi. Kas, 1 milyon lira kredi çeken kişinin aylık 14 bin 277, 2 milyon lira kredi çeken birinin aylık 28 bin 555 TL ödemesi gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ilk kez konut alacak vatandaşlara düşük faizli kredi verileceğini açıklamıştı. Erdoğan'ın Bakanlar toplantısında yaptığı açıklamaların ardından kredi hesabı yapmaya başlayan vatandaşların ne kadar ödeyeceği konusunda Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Kas, açıklamalarda bulundu.

1 milyon lira kredi çeken kişinin aylık 14 bin 277, 2 milyon lira kredi çeken birinin aylık 28 bin 555 TL ödemesi gerektiğini söyleyen Kas, "28 bin lira taksit ödeyecek birinin aylık en az 100 bin lira kazanması lazım." ifadelerini kullandı.

İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde yüksek olan ev fiyatları daha da yükselirken, ev almak isteyen vatandaşlar da bütçesine göre kredi hesaba yapmaya başladı.

Konut almak isteyen vatandaşlar "1 milyon TL kredi çeksem, aylık ne kadar öderim?" sorusunun cevabını ararken, Haberglobal'de merak edilen soru yanıt buldu. Haberde, 1 milyon veya 2 milyon TL kredi çeken bir kişinin ne kadar ödeyeceğinin cevabı verilirken, dikkat çeken yorumlar da geldi.

Kredi çeken vatandaşların ne kadar ödeyeceği konusunda bilgi veren Gayrimenkul uzmanı Nilüfer Kas, 1 milyon lira kredi çeken kişinin aylık 14 bin 277, 2 milyon lira kredi çeken birinin aylık 28 bin 555 TL ödemesi gerektiğini ifade etti.

vcbcvbcvb.png

Açıklamasının devamında ise Kas, şu ifadeleri kullandı:

Bu iki aylık taksidi kim ödeyebilir? Şunu net olarak söyleyebilirim. 28 bin lira taksit ödeyecek birinin aylık en az 100 bin lira kazanması lazım. 100 bin lira kazanacak biri de 2 milyon lira kredi kullanılacak bir evde yaşamaz. Onların yaşayacağı ev 15-20 milyon liranın üzerinde. Geliriniz arttıkça standardınız da artar. 2 milyonluk evler bugün alt gelir grubunun yaşayacağı evler standardındadır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN