Edirneli bakıyor, Bulgar yiyor: 1 leva 8 TL

Edirneli bakıyor, Bulgar yiyor: 1 leva 8 TL

Döviz kuru farkı nedeniyle Bulgaristan'dan alışveriş için gelenlerin sayısının arttığı Edirne'de vatandaşlar alım güçlerinin azaldığını durumlarını Bulgarlarla kıyaslayarak anlattı.

TL'nin döviz karşısında değerini yitirmesi ve temel ürünlere yapılan zamlarla birlikte alım gücü günden güne düşen vatandaşlar geçim sıkıntısından dert yandı.

Son zamanlarda TL'nin değer kaybetmesiyle birlikte Bulgaristanlıların ilgi gösterdiği Edirne'de, ülkenin para birimi levayı bozarak 8 liraya alan Bulgarlar hem alışveriş yapıp hem de kendilerine göre uygun otellerde konaklıyor.

Ulus Pazarında alışveriş yapan Nurten Eğilmez, Bulgaristan vatandaşlarını her şeyi koli ile aldığını ifade ederek, “Onlar çarşıda ciğercilerde, biz tavuk döneri zor yiyoruz. Çok zor durumdayız” dedi.

'HAYAT ONLARA UCUZ'

Esnaf Teoman Demir, şunları söyledi:

“Dolar uçtu, euro uçtu; her şeye Bulgarlara göre. Edirneli esnafın hali ne olacak. Bize bir şey kalmıyor. Bir taraftan iyi, bir taraftan kötü. Biz gezip bakıyoruz. Edirne’de hayat Bulgaristan’dan gelenlere ucuz. Hayat onlara ucuz. Bir çikolata bile alamıyoruz, götüremiyoruz evlere.”

Naime Bilir ise “Kendi memleketimizde turist gibi yaşıyoruz. Gelsinler alışveriş yapsınlar. Ama bizimle dalga geçer gibi hareket ediyorlar. Biz 10 liraya bulduğumuzu alıyoruz, iki poşetle gidiyoruz. Onlar elleri kolları dolu bir şekilde gidiyor” dedi.

'BU DURUMDAN UTANIYORUM'

Nergis Demir ise arkadaşları ile beraber pazara geldiklerini sadece dolaştıklarını ve oturup simit yediklerini belirterek, “Biz üç arkadaş geldik, yanında içecek alamadık. Üç simit aldık, yanında içecek bile alamadık pahalılıktan. 4 lira olmuş bir çay. Yalnızca iki tane yastık kılıfı aldık. Başka bir şey alamadık. Bulgarların çantaları o kadar büyük ki; dolduruyorlar. 10 liraya baktığımız eşofman iyiymiş dedik ama bir baktım 100 liraymış. Durumumuz çok vahim. Bu durumdan utanıyorum. Şu an, iki katına çıkmış” dedi.

'ÇOK ZOR DURUMDAYIZ'

Alışveriş için gelen Ayşe Erel, “Yabancılar sefasını sürüyor, biz Edirne’nin cefasını çekiyoruz ama yapılacak bir şey yok. Biz tezgahlara bile yaklaşamıyoruz. Onlar 10 tane eşofman altı alıyor, biz bir tane alıyoruz. Paraları değerli” dedi.

Bakkaldan alışveriş yapan Nurten Eğilmez ise Bulgaristan vatandaşlarını her şeyi koli ile aldığını ifade ederek, “Allah yardımcımız olsun. Onlar çarşıda ciğercilerde, biz tavuk döneri zor yiyoruz. Düşünüyoruz acaba ben de yesem mi yoksa tek çocuğuma mı yedirsem. Çok zor durumdayız” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN