Ekonomistler Şimşek'in ekonominin dümenine geçmesini yorumladı

Ekonomistler Şimşek'in ekonominin dümenine geçmesini yorumladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na günlerdir ismi konuşulan Mehmet Şimşek'i atadı. Piyasaların yarın nasıl bir tepki vereceği ve atılacak yeni ekonomi adımları merakla beklenirken, ekonomistler Şimşek'in dümene geçmesini, ''Hazine ve Maliye Bakanlığı Nurettin Nebati’yle epistemolojik bir kopuş yaşadı! Albayrak ve Nebati'nin enkazı Şimşek'in kucağında...'' şeklinde yorumladı.

Mehmet Şimşek, 5 yıllık aranın ardından bir kez daha AK Parti ile siyasete girdi. Ekonominin dümenine geçen yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yarın görevi Nureddin Nebati'den devralacak. Ekonomistler ekonomide merakla beklenen isim olan Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanlığı'na getirilmesini Nebati'nin çok konuşulan ifadesiyle yorumladı.

İktisatçı Hayri Kozanoğlu, ''Hazine ve Maliye Bakanlığı Nurettin Nebati’yle epistemolojik bir kopuş yaşadı! Heterodoks politikalardan ortodoks politikalara bir yönelim oldu! Zavallı Kılıçdaroğlu NewYork’ta bir hamburger yedi diye Amerikancı oldu. Yerli ve Milli kabinede ekonominin dümeni ABD ve İngiltere vatandaşı Şimşek’e emanet edildi!''

'UMARIM YETERLİ ALAN VERİLİR'

Şimşek'i iyi bir iktisatçı olarak betimleyen eski TCMB başekonomisti Hakan Kara, ise, ''Sn. Şimşek derin yapısal sorunların sadece parasal ve mali tedbirlerle çözülemeyeceğini iyi bilen bir iktisatçıdır. Umarım planladığı bütüncül çerçeveyi hayata geçirme konusunda yeterli alan verilir. Tebrik ediyor, görevinde başarılar ve bol sabır diliyorum.'' yorumunda bulundu.

ALBAYRAK VE NEBATİ'NİN ENKAZI ŞİMŞEK'İN KUCAĞINDA

''Şimşek'e önerim, hemen şeffaflığı-hesap verebilirliği sağlaması; Merkez Bankası'ndan bütçeye, TÜİK'ten Botaş'a...'' diyen ekonomist Uğur Gürses de, ''Devasa enkazı kaldırmak için Şimşek arenaya sürüldü. Kendisi de farkındadır ki "tek iradenin" gölgesinde doğru olduğunu düşündüğü kararları alması kolay olmayacak. Hele ki 9 aylık bir ufukta yerel seçimler görünürken. Albayrak ve Nebati'nin enkazı Şimşek'in kucağında...'' değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN