Ekonomistlerin Mart ayı tahminleri belli oldu: Enflasyonda ne kadar artış bekleniyor?

Ekonomistlerin Mart ayı tahminleri belli oldu: Enflasyonda ne kadar artış bekleniyor?

Ekonomistlerin, TÜİK tarafından 3 Mart Çarşamba günü açıklanacak kasım ayı enflasyon verilerine ilişkin beklentisi belli oldu. Enflasyon Beklenti Anketi'nin sonuçlarına göre, Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) yüzde 3,67 artması bekleniyor. Yıllık enflasyonun ise 69,32'ye yükselmesi öngörülüyor.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı verilere TÜFE'deki değişim 2024 yılı Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,53, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 11,54, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 67,07 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 55,91 olarak gerçekleşti.

AA Finans'ın, TÜİK tarafından TÜİK tarafından 3 Mart Çarşamba günü açıklanacak Mart ayı enflasyon verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı.

20 ekonomistin katılımıyla gerçekleşen ankete göre, ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,67 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin kasım ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 3,40 en yüksek yüzde 4,42 aralığında yer aldı.

ENFLASYONUN YÜZDE 69,32'YE YÜKSELMESİ BEKLENİYOR

Ekonomistlerin mart ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 67,07 olan yıllık enflasyonun yüzde 69,32'ye yükselmesi bekleniyor.

Öte yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de martta 45,58 oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN