'Emekliye ek zam' açıklaması gelmedi, milyonların hevesi kursağında kaldı

'Emekliye ek zam' açıklaması gelmedi, milyonların hevesi kursağında kaldı

Bakan Bilgin, geçtiğimiz günlerde emekli maaşları ile ilgili bir sürprizi olduğunu söylemiş, detaylar için 1 Mayıs'ı işaret etmişti. Yaklaşık 14 milyonun beklediği açıklama ise dün yapılmadı. Bu gelişme sonrası milyonlar hayal kırıklığına uğrarken, açıklamanın neden yapılmadığına dair ise herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin emekli maaşları için 1 Mayıs'ta müjde vereceğini açıklamıştı. Bakan Bilgin, 26 Nisan'da yaptığı açıklamada "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" ifadelerini kullanmıştı.

BEKLENEN AÇIKLAMA YAPILMADI

Yaklaşık 14 milyon emekli Vedat Bilgin'in 1 Mayıs pazar günü yapacağı açıklamaya kilitlendi. Ancak Bakan Bilgin, 1 Mayıs'ta herhangi bir açıklama yapmadı. Bakan Bilgin'in önceden müjdelediği açıklamayı neden yapmadığına yönelik herhangi bir bilgilendirme de yapılmadı. Beklenen açıklamanın gelmemesi milyonlarca emekliyi hayal kırıklığına uğrattı.

BAKAN BİLGİN NE DEMİŞTİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, A Haber canlı yayınında şunları söylemişti:

"Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım. Biz şimdiki düzenleme ile yaklaşık 13 milyar liralık bir maliyet oluşturacağız. Bunun biraz üzerinde ama devamlı olan bir düzenleme olacak. Emekli maaşı yıl boyunca yüksek olmuş olacak."

İlgili Haberler
YORUMLAR (32)
32 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN