Milyonların gözü Bakan Bilgin'de: Emekli maaşı zammının detayları açıklanıyor

Milyonların gözü Bakan Bilgin'de: Emekli maaşı zammının detayları açıklanıyor

Milyonlarca emeklinin gözü Bakan Bilgin'e çevrildi. Bilgin, geçtiğimiz günlerde emekli maaşları ile ilgili bi "sürprizi" olduğunu söylemiş, detaylar için 1 Mayıs'ı işaret etmişti. Maaşına zam bekleyen emeklilerin merakla beklediği gün geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, bugün yapacağı açıklamayla Türkiye'deki yaklaşık 14 milyon emeklinin maaş zammının detaylarını paylaşacak. Bakan Bilgin, temmuzda en düşük emekli maaşının artacağını ve detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağını "Temmuz ayında bir sürprizimiz olacak, en düşük emekli maaşı artacak. Detayları 1 Mayıs'ta açıklayacağım" sözleriyle duyurmuştu.

SON ZAM OCAKTA YAPILMIŞTI

Emekli ve memur maaşları, Ocak 2022'de sosyal refah düzenlemesi yapılması ile arttı. Yapılan düzenleme ile en düşük emekli maaşı 2.500 TL'ye yükselirken, memur ve memur emeklisinin zam oranı ise 30,95'e yükseldi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ AYLIĞI 4 BİN 500 LİRAYA YAKLAŞACAK

Geride kalan 3 aylık enflasyon verilerinin oluşmasıyla gözler yeniden Temmuz ayında yapılacak maaş zammına çevrilmişti. Ekonomistler 6 aylık enflasyon farkının yüzde 34,62 olacağını ifade ederken, hesaplamalar sonunda en düşük maaş memurlarda 6 bin 429 liradan 8 bin 622 liraya yükselecek.

En düşük emekli aylığı ise memurlarda 4 bin 289 liradan 5 bin 753, esnafta 2 bin 948 liradan 3 bin 969, 2000'den önce emekli olan SSK'lılarda 3 bin 292 liradan 4 bin 432 liraya çıkacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN